Veranda bouwen? Lees eerst onze 5 tips!

0
1182
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Een veranda zorgt voor meer plezier in de tuin. Zo kun je langer buiten zitten, hoef je niet bij een onverwachte regenbui naar binnen te rennen en een veranda is natuurlijk ook gezelliger. Een veranda kan je zelf bouwen of laten bouwen door een aannemer. Echter is het belangrijk om te letten op een aantal punten. Lees hieronder onze 5 tips!

Tip 1. Vergunning

Voor sommige veranda’s is een vergunning van de gemeente nodig. Dit is afhankelijk van de grootte van de veranda, de afstand tot openbare groenvoorzieningen en de afstand tot de grond van de buren. Begin dus nooit met bouwen zonder dat je na vraag hebt gedaan voor een eventuele bouwvergunning.

Tip 2. Locatie

Als het gaat om de locatie van de veranda is het belangrijk om rekening te houden met de zon. Je wilt natuurlijk zon in de tuin om tijdens warme zomerdagen er maximaal van te genieten. De hoogte van je veranda kan ervoor zorgen dat er meer schaduw in je tuin komt. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden.

Tip 3. Kosten

Een veranda (laten) bouwen is enorm prijzig. Zeker als je zelf niet handig genoeg bent om het helemaal zelf te doen en dus een aannemer moet inhuren. Als je geen op maat gemaakte veranda hoeft te hebben kan je voor een prefab veranda kiezen. De kwaliteit hiervan is prima en je bent een stuk voordeliger uit.

Tip 4. Verandazeil

Een verandazeil zorgt ervoor dat je spullen droog kunt bewaren onder je veranda. Ook heeft je tuinset onder de overkapping geen last van verwering, doordat het verandagordijn bescherming biedt tegen water en wind. Een verandazeil zorgt ervoor dat je veranda water- en winddicht is. Dit is niet alleen praktisch, maar zorgt ook voor extra comfort onder je terrasoverkapping.

Tip 5. Kies voor EPDM als dak

Wil je een houten veranda laten bouwen met een dak van hout? Dan is het aangeraden om gebruik te maken van EPDM dakbedekking. Dit is een soort waterdicht rubber met een enorm lange levensduur.