Vele gebruiksvormen van een Ultimaker S3

  0
  501
  Design en lifestyleDesign en lifestyle

  De Ultimaker S3 maakt het beter dan ooit mogelijk om een 3D printer in te zetten voor allerlei vormen van gebruik. De innovaties die gedaan zijn op het gebied van het gebruik van filament hebben hier een belangrijke rol in gespeeld. Dat betekent dat niet alleen de bekende soorten vulling, maar ook hele nieuwe vormen te gebruiken zijn. Daardoor zijn er ook zoveel mogelijkheden om te printen. Het is dan natuurlijk belangrijk om een beeld te vormen van de opties die je hebt. Dit maakt het mogelijk gebruik van dit model al direct heel interessant.

  Zeer flexibel in het gebruik
  Er is een belangrijke reden waarom de Ultimaker S3 zo flexibel te gebruiken is. Dit heeft te maken met de filosofie van de fabrikant. Er is voor gekozen om de samenwerking met veel verschillende producenten van filament aan te gaan. Dit betekent dat je als gebruiker dus ook alle merken kan inzetten. De printer is volledig in te stellen op de vorm die je gaat gebruiken. De instellingen zijn vaak gemakkelijk te krijgen via de speciale Ultimaker Cura Marketplace. Dit is een gemakkelijke manier om te zorgen dat de printer helemaal past bij wat jij ermee wil doen.

  Kwaliteit staat altijd voorop
  De mogelijkheden om instellingen voor de Ultimaker S3 te downloaden, zijn ook een garantie voor een divers palet aan mogelijkheden. Het is voor alle varianten zo dat de fabrikant deze uitvoerig heeft getest. De instellingen die je kan vinden, zullen dus ook gegarandeerd werken zoals is voorgeschreven. Dit is natuurlijk een belangrijke zaak. Zeker ook omdat je een bepaalde vorm en een bepaalde mate van kwaliteit verwacht wanneer je met deze printer gaat werken. De fabrikant heeft dan ook bij elke mogelijkheid die je kan downloaden de kwaliteit ervan vooropgezet. Dit maakt de printer goed bruikbaar.

  Wat is ermee mogelijk?
  Alle verhalen die hoort en leest over de Ultimaker S3 maken je natuurlijk wel ook nieuwsgierig. De vele mogelijkheden die er liggen met de verschillende soorten materialen zijn dan ook zeer interessant. Voorbeelden van mogelijkheden zijn bijvoorbeeld de standaardvorm van PLA enerzijds, maar het versterkt Tough PLA anderzijds. Daarnaast zijn ook allerlei andere plasticsoorten gemakkelijk bruikbaar. Denk dan aan bekende materialen zoals ABS, CPE en PC. Daarnaast kan je ook gemakkelijk werken met PP of met nylon in de S3. Dat betekent dus eigenlijk dat je altijd het juiste materiaal kan vinden voor wat jij wil maken.