Op welke manier zorg jij er momenteel voor dat de kans op ongelukken in je tuin klein is? Het gebruik van een hekwerk om je tuin kan hierbij helpen. Met het hekwerk voorkom je bijvoorbeeld dat je kinderen of huisdieren in de buurt van een sloot of kanaal kunnen komen. Ook ga je tegen dat zij bijvoorbeeld een grote weg op rennen tijdens het spelen, met alle risico’s van dien. Hekwerken worden in verschillende modellen en soorten aangeboden, waardoor je altijd een hekwerk vindt welke bij je tuin aansluit. Hekwerk is echter niet de enige mogelijkheid om de veiligheid in en rondom je woning te vergroten!

Beveilig je woning met goede sloten

Om veilig in huis te kunnen wonen, mogen goede sloten op ramen en deuren niet ontbreken. Zo wordt het sterk aangeraden, om deuren van cilindersloten te voorzien. Bij de aanschaf van cilindersloten is het raadzaam om voor sloten met een kerntrekbeveiliging te kiezen. Op deze manier voorkom je, dat inbrekers je woning middels kerntrekken binnen kunnen komen. Dit is al jaren een van de meest voorkomende vormen van inbraak. Andere populaire inbraakmethodes zijn de klopsleutelmethode en lockpicking.

Tip: beveilig je ramen met een bijzetslot! Het is afhankelijk van de dikte van je kozijn, welk type bijzetslot het meest geschikt is.

Hang een camera aan de gevel van je woning

Inbrekers schrik je onder meer af, door een camera aan de gevel van je woning te hangen. Met een camera vergroot je de pakkans, wat inbrekers logischerwijs afschrikt. Ook is het met een camera mogelijk om je spelende kinderen of huisdieren in de gaten te houden, als je bijvoorbeeld zelf op kantoor aan het werk bent. Veel van deze camera’s zijn eenvoudig aan het WiFi-netwerk in huis te koppelen. Zo kun je de beelden altijd en overal bekijken!