Veelgestelde vragen over verhuizen

0
435
Design en lifestyle

Een verhuizing brengt vaak veel vragen met zich mee. Het is ook een grote onderneming en iedere verhuizing verloopt toch net wat anders. In deze blog krijg je antwoord op een aantal veelgestelde vragen rondom verhuizen. Doe er je voordeel mee en begin met het voorbereiden van je verhuizing zeker drie maanden van te voren. Verhuizen hoeft helemaal niet stressvol te verlopen!

 

Papierwerk; iets waar je totaal niet op zit te wachten tijdens je verhuizing, maar toch is het iets onvermijdelijks. Bijvoorbeeld het energieovernamedocument. Wat is dit precies? Dit is een document dat de elektriciteits- en/of aardgasmeters definitief vastlegt. Dit moet ingevuld worden voor zowel het verlaten van je huis, als het betreden van je nieuwe woning. Het zorgt ervoor dat er geen misverstanden ontstaan met het energiebedrijf over de meterstanden.

En wanneer moet ik een verhuizing precies doorgeven aan mijn gemeente?
Voor vrijwel iedere gemeente geldt hetzelfde; verstuur binnen vijf dagen na de verhuizing je verhuisbericht. Dit kun je vaak online doen of per post, of je gaat langs bij het gemeentehuis. Vaak is het zo dat je meteen wordt uitgeschreven bij je oude gemeente, zodra je je inschrijft bij je nieuwe.

Waarom zou ik kiezen voor een verhuisbedrijf?

Er zijn veel meer redenen om wel voor een (studenten) verhuisbedrijf te kiezen, dan niet. Bijvoorbeeld:
1. Het neemt veel (zwaar) werk uit handen

  1. Je hoeft de organisatie niet alleen op je te nemen
  2. Verhuisbedrijven hebben ervaren verhuizers in dienst
  3. Vaak kun je alle verhuismaterialen, zoals verhuisdekens en kartonnen dozen, ook bij hen kopen of huren
  4. De verhuizers kunnen je adviseren over papierwerk en zaken omtrent de verhuizing
  5. Mocht er schade zijn ontstaan tijdens de verhuizing, dan kan in veel gevallen de schade-afdeling van het verhuisbedrijf dit afhandelen

En als ik een verhuisbedrijf zoek, betaal ik dan al voor de offerte?

Wellicht komt het bij sommige verhuisbedrijven voor, maar dit is zeker niet altijd zo. Tegenwoordig is het aanbod in verhuisbedrijven zo groot en daarom bieden veel verhuisbedrijven een gratis offerte aan om precies de verhuizing aan te bieden die bij jou past.

 

Succes met je verhuizing!