Verlichting

Vanaf wanneer mag de kerstverlichting weer tevoorschijn worden gehaald?

Geschreven door admin

Ben jij een echte liefhebber van Kerstmis? Dan heb je er nu waarschijnlijk alweer onwijs veel zin in. Het jaar nadert namelijk alweer zijn einde en over een aantal maandjes is het alweer kerst. Veel mensen weten echter niet wanneer het nu eigenlijk gepast is om te beginnen met het aankleding van hun woning voor kerstmis. Vraag jij jezelf regelmatig af wanneer de kerstverlichting weer tevoorschijn mag worden gehaald? Lees dan vooral verder.

Sinterklaas

Een aantal dagen voor kerst wordt in Nederland eerst Sinterklaas gevierd. De meest Nederlanders wachten tot de goedheiligman weer vertrokken is, voordat zij hun kerstverlichting tevoorschijn toveren. Langzaam maar zeker worden dan de eerste kerstbomen in huis geplaatst en dan is het natuurlijk ook tijd om deze te versieren. Bij het versieren van de kerstboom mag de kerstverlichting natuurlijk niet ontbreken.

Zelf bepalen

Ondanks dat veel Nederlanders Sinterklaas als richtlijn aanhouden, is er natuurlijk geen vaste regel voor het tevoorschijn halen van je kerstverlichting. Wil jij je kerstverlichting al in juli van zolder halen? Dan doe je dat toch lekker! Het maakt namelijk niets uit wanneer jij begint met het ophangen van je kerstverlichting. Wanneer jij een liefhebber bent van Kerstmis, vind je het mogelijk wel veel te moeilijk om te wachten tot Sinterklaas eindelijk voorbij is. Laat je hier dan ook vooral niet door leiden en doe vooral waar je zelf zin in hebt.

Kerstverlichting in het buitenland

In de meeste andere landen wordt geen Sinterklaas gevierd. De inwoners van deze landen leven dan ook al vroeg toe naar kerst. Dit is onder meer het geval in Engeland. Hier wordt de kerstverlichting dan ook al lekker vroeg tevoorschijn getoverd. Breng jij begin november een bezoekje aan Engeland? Kijk dan niet raar op wanneer je hier al de eerste kerstverlichting aantreft. In Engeland is het namelijk hartstikke normaal om de kerstverlichting al in november tevoorschijn te toveren.