Een urban stijl in je woonkamer? Zo doe je dat!

0
990
Design en lifestyle

Verhuizen, het klink erg leuk maar  het brengt vaak spanning met zich mee. Nieuwe meubels kopen en het huis helemaal aankleden naar eigen wens kost veel tijd, geld en energie. Het kost nog meer moeite als je partner en jij niet dezelfde stijl hebben. Alle stijlen al bekeken? Heroverweeg de urban stijl dan eens. De urban stijl kan namelijk zorgen voor een gulden middenweg.

Kenmerken van de urban stijl zijn strak, robuust en natuurlijk. Deze kenmerken kunnen erg goed gecombineerd worden met romantische en kleurige details om het huis persoonlijker te maken. Bij een urban inrichting wordt van oorsprong gebruik gemaakt van donkere kleuren. Het is dus belangrijk dat er voldoende lichtinval is om het huis niet te donker te maken. Heb je van oorsprong weinig lichtinval? Maak dan geen gebruik van een donkere muur of vloer. Gebruik dan de meubels en accessoires om de urban uitstraling te creëren. Heb je persoonlijk advies nodig om te kijken of de urban stijl voor jouw huis geschikt is? Neem dan contact op met Home Inspirations interieurverhuur. Zij geven altijd persoonlijk en objectief advies.

Meubels

Binnen de urban stijl wordt altijd gebruik gemaakt van grote en grove meubels. Een bank is in veel huizen de centrale plek van de woonkamer. Maak daarom gebruik van een echte eye-catcher. In de urban stijl is een grote leren bank het favoriete meubelstuk. Probeer door een schapenvacht op de bank te leggen de harde uitstraling van de bank weg te nemen. De afwisseling van materialen geeft een stoere uitstraling. Kies bijvoorbeeld eens voor een salon tafel van kurk of robuust hout. Deze stoere tafels gaan mooi samen met planten of bloemen. De cactusplant is tegenwoordig helemaal hip en mag zeker niet ontbreken in jouw urban huiskamer.

Verlichting

Verlichting heeft binnen de urban stijl prominente aandacht. Dit heeft ook te maken met het feit dat er bij de urban stijl vaak gebruik gemaakt wordt van donkere kleuren. Het is daarom belangrijk dat er voldoende licht aanwezig is in het huis. Een leuk effect kan zijn om verschillende vormen te gebruiken in dezelfde stijl. Dit zorgt voor een speelse maar rustige uitstraling.

Past de urban stijl misschien wel bij jou, maar durf je de stap nog niet aan om meubels te kopen? Neem dan eens contact op met Home Inspirations. Bij Home Inspirations kan je meubels huren voor elk budget. Desgewenst kan ook de stoffering en vloerbekleding verzorgt worden. Het stylistenteam besteedt bovendien veel aandacht aan een huiselijke sfeer. Neem vrijblijvend contact op.