De ultieme verbetering van het wooncomfort: een dakkapel

0
703
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Woon je in een gezellige eengezinswoning en heb je altijd al de wens gehad om de zolder te veranderen in een volwaardige (hobby)kamer of wil je voor eens en voor altijd dat kleine dakraampje vervangen door een groot raam om zo meer lichtinval te realiseren? In veel gevallen is een dakkapel of een dakopbouw van Ruiter Dakkappellen een zeer verstandige keuze.

De voordelen van een dakkapel

De aanschaf van een dakkapel is vaak een behoorlijke investering waarbij je zeker niet over een nacht ijs dient te gaan. Zo dienen niet alleen de voordelen te worden meegenomen, andere aspecten spelen net zo goed een rol. Zo kan je overwegen om genoegen te nemen met een standaard dakkapel of dakopbouw. Heb je echter specifieke wensen dan kan maatwerk een goed alternatief zijn, zeker als je specifieke wensen hebt wat betreft de afwerking en de materiaalkeuze. De voordelen van een dakkapel zijn echter zeer divers:

 

  • Meer loopruimte

 

Zolderdaken lopen normaal schuin af wat de loopruimte beperkt. Door het plaatsen van een dakkapel wordt het dak verhoogd en realiseer je zo eenvoudig meer loopruimte. Een bergzolder wordt zo een stuk functioneler!

 

  • Groter gebruiksoppervlakte

 

De extra loopruimte levert gelijk extra oppervlakte waardoor een zolder (of andere kamer) aan woon- en leef comfort wint. Dat de waarde van de woning hierdoor stijgt is mooi meegenomen.

 

  • Niet alleen meer ruimte, ook meer licht met een dakkapel

 

De omvang van een dakkapel zorgt voor meer lichtinval. Hierdoor oogt de ruimte groter en ruimer. Dat de ruimte daardoor niet langer voor een opgesloten gevoel zorgt is een absolute meerwaarde.

 

  • Beter en meer uitzicht vanaf zolder

 

Een dakraam is uiteraard prettig, maar de omvang beperkt wel de mogelijkheid om naar buiten te kijken. Een dakkapel lost dit probleem resoluut op. Je hebt dan niet alleen meer lichtinval, naar buiten kijken vanaf de zolder (of vanuit een ander vertrek met een dakkapel) is een stuk aangenamer door het brede gezichtsveld. Dit is zeker ideaal als je de zolderkamer wilt gaan gebruiken als extra slaapkamer.

 

  • Weinig onderhoud

 

Nu het gebruik van kunststof in de meeste woningen gemeengoed is geworden, is periodiek onderhoud niet langer een kostenpost. Daar waar voorheen met name hout veel werd gebruikt, volstaat bij het gebruik van kunststof een eenvoudige reiniging. Een dakkapel van kunststof is zo eenvoudig te reinigen en kent een langere levensduur.

Naast de langere levensduur heeft een dakkapel van kunststof nog een ander groot voordeel: het isoleert beter dan hout. Combineer je een kunststof dakkapel met HR-glas dan realiseer je een behoorlijke besparing op je stookkosten.