Lifestyle

Het ultieme thuisgevoel creëren met een huisdier

huisdieren
Geschreven door admin

Wanneer je alleen woont is het heerlijk om een huisdier te hebben. De dieren lijken altijd blij en affectief te zijn, ook wanneer je zelf verdrietig bent. Maar ook wanneer je een gezin hebt kunnen huisdieren ideaal zijn. Kinderen vinden de dieren vaak ook erg leuk. Houd er wel rekening mee dat niet alle dieren geschikt zijn om bij kinderen te houden. Zo kunnen sommige honden onberekenbaar reageren, dat wil je natuurlijk niet als je ook kinderen hebt.

Welk huisdier is voor mij geschikt?

Voordat je een huisdier aanschaft, bedenk dan goed welke consequenties er aan vast zitten. Een huisdier koop je in principe voor het leven en niet om deze na een paar jaar weer naar het asiel te brengen omdat je er toch wel erg veel voor moet zorgen. Koop je een knaagdier(tje), houd er dan rekening mee dat je om de zoveel dagen het hok moet verschonen. Koop je een hond, denk er dan aan dat je elke dag de hond moet uitlaten. In de zomer zal dat niet zo’n probleem zijn, maar dat wordt het misschien wel wanneer het regent, vriest of stormt. Denk daar dus goed aan!

Dier uit het asiel?

Overweeg ook eens om een dier uit het asiel te halen. Er zitten meer dieren in het asiel dan je misschien denkt. Die dieren zijn vaak allemaal kerngezond en zitten te smachten om bij een baasje te mogen wonen. Soms kun je een asieldier op proef nemen, zodat je het weer kunt terugbrengen als het dier toch niet zo leuk blijkt te zijn. De gok om een dier uit het asiel te nemen is daarmee helemaal niet zo slecht meer!