Design en lifestyle

In veel warme landen hangen er hangmatten tussen de palmbomen. Ook in Nederland komen hangmatten steeds vaker voor. De meeste Nederlanders die over een hangmat beschikken, hangen deze op in hun tuin. Dit kan tussen bomen, maar er zijn ook hangmatten met een speciale standaard. Een hangmat in de tuin gebruik je waarschijnlijk alleen bij mooi weer. Wil jij vaker kunnen genieten in een hangmat? Hang er dan eentje op in je huis. Dit zorgt namelijk voor de ultieme ontspanning.

Goede houding

Het matras van je bed is vaak zacht, maar dit wil nog niet zeggen dat je op een matras ook automatisch in een goede houding ligt. Dit is bij een hangmat wel het geval. Door diagonaal in de hangmat te gaan liggen, weet je zeker dat je in de juiste houding ligt. Hierdoor hoef jij dus niet bang te zijn dat je na een tijdje liggen een zere rug of nek hebt. Dit komt doordat er nergens drukpunten zijn en dat is goed voor de ontspanning van je lichaam.

Kinderen komen tot rust

Kinderen met ADHD zijn vaak moeilijk rustig te krijgen. Met een hangmat is dit echter een fluitje van een cent. Doordat een hangmat haast continu heen en weer schommelt, verbruikt een kind veel energie. Hierdoor wordt het sneller moe. Daarnaast komt het kind door de ontspannen houding vaak snel tot rust. Jij hoeft je dus minder in te spannen om je kinderen moe te maken, waardoor je zelf meer tijd hebt om lekker te ontspannen.

Snel in slaap vallen

Vind jij het ook zo lastig om in bed in slaap te komen? Probeer dan eens in een hangmat te gaan slapen. Grote kans dat je hier wel snel in slaap komt. Niet alleen heb je een ontspannen houding, maar het zachte schommelen helpt je daarnaast om sneller in slaap te komen dan in een gewoon bed. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat mensen die in een hangmat slapen, sneller in slaap vallen.