Uitgaan en toch gezond doen; hoe doe ik dat?

0
947
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Iedereen kent het wel; je bent een avond aan het stappen met wat vrienden van je en vervolgens staan jullie voor de bar. Je vrienden bestellen allemaal een biertje of een wijntje. De barman vraagt vervolgens aan jou: “Wat wil jij bestellen?” Zonder geaarzel bestel je een biertje. Harstikke lekker, maar dat het ongezond is weet men ook onderhand al. Een glas bier bevat namelijk 85 calorieën.
De tegenhanger van het bier, de wijn, doet het zelf niet beter. Een glas wijn bevat namelijk 80 calorieën.

Betekent dit dan dat je geen alcohol mag drinken en geen versnaperingen mag eten als je wilt letten op je calorie inname? Gelukkig niet! In deze blog geef ik je een paar tips en tricks die je kan toepassen waardoor je toch kan genieten tijdens het uitgaan.

Wodka

Wodka, voor sommigen vodka, is een sterke alcoholische drank die slechts 65 calorieën per glas bevat. Het voordeel van het Russische “watertje” is dat je het met vele dranken kan mixen. Zo kan je het met verschillende light frisdranken mixen. Mijn persoonlijke favoriet is wodka met Spa paars (Spa Bruisend mineraalwater zwarte bes). Het alcoholpercentage van wodka ligt ook stukken hoger dan dat van bier, dit kan er dan voor zorgen dat je minder glazen drinkt wat leidt tot minder calorieën.

Drink met mate

De bovenstaande zin zal je wel herkennen, en dat is logisch! De zin is namelijk een onderdeel van een bekende slogan. “Geniet, maar drink met mate”. Een alcoholisch drankje is hartstikke lekker, maar hou er wel rekening mee dat het barst van de calorieën. Het advies is dan ook dat je niet meer dan een glas per dag drinkt.

Alcoholvrije bieren

Ja, bieren die geen alcohol bevatten. Vroeger zou dit een hele rare combinatie zijn, maar vandaag de dag wordt dit vaker gedronken. Alcoholvrij bier is niet alleen beter voor je lever maar bevat ook nog eens minder calorieën dan bier. Dit komt namelijk door het feit dat er geen alcohol in zit. Een gram alcohol bevat namelijk 7kcal.  Om een simpele vergelijking te geven: Vetten bevatten 9kcal.

Water

Nu is het normale water aan de beurt. De mensen die last hebben van een kater weten dat ze veel vocht hebben verloren tijdens het nuttigen van alcohol.

Je zal deze tip appreciëren: Het helpt niet alleen tegen je kater, maar je zal ook minder alcohol drinken. Als je alcoholische dranken afwisselt met een glas water zal je dorst sneller gelest worden. Dit betekent dat er dan minder ruimte is voor de alcohol en dat betekent minder calorieën.


Thuis uitgaan

Een andere mogelijkheid is om het uitgaan naar je eigen huis te brengen. Sla alcoholvrije dranken in, haal gezonde snacks en nodig je maten uit. Je bent niet alleen voordeliger uit, je wordt ook niet verleidt om borrelhapjes of cocktails te consumeren. Als jij ook met geluk wilt wonen bekijk dan snel deze tips en tricks over gelukkig wonen en leven!