Uit en thuis met vrienden

0
987
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Als je afgezonderd leeft en enkel voor boodschappen en werk uit huis komt, zul je een hoop geld besparen. Maar met vrienden, een partner en regelmatig contact met je familie loopt je portemonnee snel leeg. En laten we eerlijk zijn, dat is het ook helemaal waard. Contact met vrienden en geliefde is zo belangrijk en ik raad iedereen dan ook aan om uit te reiken naar de wereld om je heen. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je aan het einde van de maand je maaltijden bij elkaar moet bedelen doordat je eerder al je geld uitgaf aan dure uitjes met vrienden. Dat is helemaal niet nodig! In deze blog geef ik je een paar goedkope tips en zelfs tips die geen geld kosten voor uitjes, avondjes etc. met vrienden en familie.

Haal het entertainment in huis

Met een abonnement op een streamingdienst hoef je niet meteen je spaarpot kapot te slaan maar kan je de filmavonden wel uit de bioscoop trekken en naar thuis verplaatsen. Dat is net zo gezellig en de snacks zijn een stuk goedkoper. Of trek oude Dvd’s uit de kast voor een avond vol nostalgie. Als je liever niet achter een scherm zit zou je ook een iets grotere aankoop kunnen doen, die dan wel maar eenmalig is, en wil je misschien een voetbaltafel kopen. Je kan wedstrijdjes houden en brengt zo een spelonderdeel in de avonden die het tempo ook hooghoudt.

Samen koken én eten

Het in huis halen van ingrediënten om samen te koken is al een avontuur op zich. Maak er een spel van door ieder drie ingrediënten te laten kiezen (als je met z’n tweeën bent, indien met meer zou ik kiezen voor minder ingrediënten) en maak iets met wat je hebt. Dan is het koken ook meteen een opdracht waar een hoop gelach verzekerd is. Als je normaal graag op het terras zit, kan je het eten ook meenemen op een picknick. Vul de mand tot aan de rand en zoek een mooi plekje uit. Kleedje neer, muziekje erbij en de tijd vliegt voorbij.

Zoals ik eerder zei is sociaal contact enorm belangrijk en geen of weinig geld hoeven geen reden te zijn om het over te slaan. Je kan natuurlijk eindeloos op deze tips variëren. En ik hoop dan ook ten zeerste dat je ze kan toepassen, al is het alleen maar om uit te proberen. Daarbij maakt het die avondjes écht uit nóg specialer.