TV ophangen of op een meubel zetten? Lees hier de voor- en nadelen!

0
1261
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Een televisie is tegenwoordig een nagenoeg onmisbaar apparaat in huis. In de avond volg je het nieuws op de televisie, in het weekend kijk je hier je favoriete serie of film op, enzovoorts. De televisies van vroeger zijn niet meer te vergelijken met de modellen van nu. Zo was een traditionele beeldbuis veel dikker, waardoor deze enkel op meubels geplaatst kon worden. Tegenwoordig is het met de smalle televisies ook mogelijk, om deze aan de muur te hangen. In dit artikel beschrijven we de voor- en nadelen van het ophangen van een televisie of het plaatsen hiervan op een meubelstuk.

Voor- en nadelen van het ophangen van een televisie

Het ophangen van de televisie biedt onder meer als voordeel, dat je deze aan een soort arm kunt bevestigen. Zo kun je de televisie in de juiste hoek draaien, als je bijvoorbeeld vanuit bed een serie wilt bekijken. Als nadeel wordt vaak aangevoerd, dat een televisie soms te zwaar is om opgehangen te worden. Mede door het feit, dat televisies steeds groter worden. Zeker bij een gipsmuur loop je het risico, dat de televisie van de muur valt. Mocht je een TV aan een gipswand hangen, dan is het belangrijk om hier speciale pluggen voor te kopen.

Een TV op een meubel zetten als alternatief

Naast de mogelijkheid om de TV op te hangen, kun je deze ook op een meubelstuk zetten. Het op een meubel zetten van de televisie biedt als belangrijk voordeel dat deze stabiel staat. Daarbij kun je een mooie ombouw om de televisie plaatsen, zodat deze minder opvalt. Als nadeel van het op een meubel plaatsen van een televisie kan worden benoemd, dat de televisie een groot deel van de ruimte op de kast inneemt. Zo heb je minder ruimte voor leuke accessoires, kun je niets aan de voorzijde van de kast plaatsen, enzovoorts.