Design en lifestyle

De straten zijn bezaaid met bladeren en aan het wisselende weer is de herfst goed te herkennen. Behalve het opruimen van de bladeren is de herfst niet echt een seizoen om in de tuin te werken. Echter, staat binnenkort de winter alweer voor de deur én met een laagje sneeuw kan uw tuin juist wel schitteren. Hoe kunt u in de winter nog meer van uw tuin genieten?

Vetbollen en voederplaatsen

In de winter hebben vogels moeite om aan voldoende voedsel te komen. Ze hebben honger en gaan op zoek naar ander soort voedsel zoals vetbollen. Als u een voederplaats maakt in de tuin, kunt u er op rekenen dat er vogels op af komen. Heerlijk om bij de kachel te zitten met een mok warme chocomel en de koolmezen, mussen en merels te bewonderen.

U kunt bijvoorbeeld vetbollen ophangen of een voedertafel in een boom plaatsen. Let er dan wel goed op dat de zaden en noten opgegeten worden. Als het te lang blijft liggen, kan het ook ongewenste dieren zoals muizen aantrekken. Daarom is het beter om bij te vullen dan alles in één keer neer te strooien.

Sfeervolle blokhut of overkapping

Met een terrasoverkapping geniet u alle seizoenen van het buiten zijn.  Een loungeset en een gezellige aankleding maken het een heerlijke plek om te zitten. In de winter is het wat minder aangenaam dan in de zomer, maar dat is makkelijk op te lossen met een vuurkorf. Dat maakt het extra romantisch en de kinderen kunnen marshmallows roosteren.

Wilt u wat meer beschut zitten? Een blokhut is dan een goede oplossing. Met een klein kacheltje is het er lekker warm en voelt het alsof u op vakantie bent. Blokhutten zijn er in verschillende maten en de meeste zijn groot genoeg voor een tuinset en een bar. Dat kunnen hele gezellige (en lange) avonden worden in de winter!

Fakkels en boomstammen

De laatste en een iets voordeligere tip om u tuin meer sfeer te geven, is het plaatsen van fakkels. De traditionele fakkel is bij de meeste wel bekend, maar de Zweedse fakkel werd in 2014 pas écht hip. Deze ingezaagde boomstam van 20 tot wel 100 cm hoog brandt langzaam op en blijft zo’n 2 tot 6 uur braden. Een unieke sfeer en een aanwinst voor elke tuin.