tuintrends 2016

Het einde van de zomer is in zicht en we gaan weer naar de herfst toe. De dagen worden al korter en dat is goed te merken omdat het eerder donker wordt. Je zult merken dan bepaalde gewassen uitgebloeid zijn en het wordt tijd om de tuin weer eens even goed aan te pakken.

De afgelopen jaren zijn tuinen eigenlijk onderdeel geworden van het interieur. De tuin hoort echt bij het huis n moet goed aansluiten bij je woonwensen en comfort. Je kunt veel sfeer creëren met planten in de tuin, in het najaar zijn dit natuurlijk andere planten dan in de zomer. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor planten die mooi groen blijven in de winter. Op het gebied van tuintrends is er veel mogelijk, voor elke smaak is er een leuke trend te vinden. Vandaag de dag zie je dat er steeds meer planten gebruikt worden die oorspronkelijk niet in Nederland groeien. Zo zijn bamboe en olijfbomen erg populair en fijne groenblijvers. Deze planten geven je tuin een hedendaags uiterlijk. Het gebruik van kleur is ook één van de tuintrends die je het najaar veel ziet. Je kunt hiermee de sfeer van je tuin bepalen. Hier geldt ook weer dat je het interieur binnen door kunt trekken naar je tuin of balkon. Je kunt je tuin als het ware inrichten net zoals je dat doet bij je woonkamer. Gebruik veel accessoires zoals kandelaars en kussens voor een gezellige tuin. Denk ook eens aan verlichting in je tuin, je zult versteld staan van wat licht doet met de uitstraling van je tuin. Je kunt zelf een heleboel kleine aanpassingen doen met groots effect die weinig kosten.

Op het gebied van woontrends zien we dit najaar ook veel kleur en zware stoffen. Er komen veel kleuren voorbij zoals pletrol blauw en aubergine, ook de muren mogen in een dramatische kleur geschilderd worden dit najaar. We zoeken de warmte weer op en zware stoffen met textuur passen hier perfect bij. Je kunt veel diepte en warmte creëren alleen al met de juiste stof. We kiezen niet meer voor een grote salontafel maar juist een aantal kleine tafeltjes of juist een langgerekte smalle tafel. Deze kunnen strak en modern zijn maar bijvoorbeeld ook van riet. Je kunt op het gebied van woontrends zeker iets vinden dit najaar, er is genoeg keuze.