Tuin

Tuinonderhoud: Wat komt er bij kijken?

tuinonderhoud
Geschreven door admin

Een mooie tuin is natuurlijk geweldig, maar vaak komt er ook veel werk bij kijken. Weet jij hoe je een tuin goed moet onderhouden? Je kunt het onderhoud van je tuin natuurlijk uitbesteden, maar je kunt het uiteraard ook zelf doen. Dat is nog goed voor de ontspanning ook! Hieronder geven we een aantal praktische tips om je tuin zo goed mogelijk te onderhouden!

Tuininrichting

De tuininrichting is natuurlijk belangrijk voor het aangezicht. Waar wil je de planten hebben staan en waar voel je jezelf prettig bij? Het is belangrijk om een plan te maken hoe je het beste je tuin kunt inrichten en hoeveel tijd je wilt besteden aan het onderhoud. Daarnaast moet je ook kijken in hoeverre je tijd wilt vrijmaken voor het onderhouden van je tuin. Je kunt redelijk eenvoudig een makkelijk te onderhouden tuin aanleggen die er geweldig uitziet!

Snoeien doet bloeien

Vergeet niet de planten te snoeien! Hiermee bevorder je niet alleen de groei en bloei van de planten, maar het is ook goed voor het aangezicht van de tuin. Ook blijft door het regelmatig snoeien van planten de plant langer in leven. Het is wel belangrijk dat alle planten hun eigen manier van snoeien hebben.  Kortom door het snoeien van planten krijg je sterke planten, doe je dit niet dan verslappen de planten!

Gras maaien

Een verzorgd grasveld voor een verzorgde tuin moet regelmatig gemaaid worden. Hierdoor wordt – net zoals bij het snoeien – ook de groei en vorming van het gras verbeterd. Hoewel het afhankelijk is welke functie het gras heeft, wordt er aangeraden om het gras wekelijks (tussen maart en oktober) te maaien. Zo blijft de tuin en het gras mooi!

Verwijder onkruid

Een belangrijk onderdeel van een mooie tuin is het verwijderen van onkruid. Onkruid groeit namelijk altijd overal waar jij het niet wilt hebben, namelijk op een lichte en ruime plaats waar voldoende voeding in de grond zit. Onkruid zorgt voor een verwilderd aangezicht van een tuin. Dit is natuurlijk niet fraai. Daarom is het belangrijk om regelmatig onkruid uit de tuin te verwijderen. Als je dit een langere tijd volhoudt, zal dit de groei na enige tijd verminderen.

Zorg ervoor dat je tijdens het tuinonderhoud gebruik maakt van goede tuingereedschappen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een goede grasmaaier of een goede zaag, snoeischaar of heggenschaar. Ook dien je deze na gebruik goed schoon te maken anders worden ze bot. Heb je trouwens wel eens gedacht aan goede tuinhandschoenen? Tuinhandschoenen zijn ook leuk om als relatiegeschenk te geven. Een origineel relatiegeschenk voor iedereen die van tuinieren houdt!