Tuin

Tuinmeubeltrends 2016

Geschreven door admin

Wij hebben zin in de zomer! Jij ook? Dan wordt het misschien eens tijd om je tuin zomerklaar te maken. Daar hoort ook het naar buiten halen van je tuinmeubels weer bij. Maar net zoals het leuk is om eens in de zoveel tijd je interieur aan te passen, is het ook wel eens fijn je tuininrichting te veranderen. Omdat je daar misschien wel een beetje inspiratie bij kunt gebruiken zetten we hier de tuinmeubeltrends van 2016 voor je op een rij. Zo kun je met een frisse tuin de zomer in!

Kies weer voor teakhout

We zagen het al in 2015 maar ook in 2016 passen teakhouten tuinmeubels weer helemaal binnen de trend. Dat is fijn want teakhout is ideaal voor in de tuin! Het sterke en duurzame hout wordt bijna niet aangetast door het weer. Tuinmeubels van teakhout kunnen daardoor jaren mee.

Buiten wordt binnen en andersom

Anno 2016 is er steeds minder verschil tussen het interieur van binnen en buiten. Hoe fijn is het om bijna ongemerkt van je woonkamer de tuin in te lopen? Loungemeubels en eetsets voor in de tuin hebben dezelfde uitstraling als de meubels binnen. Kies in de tuin voor dezelfde kleuren en accenten die je binnen ook hebt gebruikt. Hierdoor maak je van je huis en je tuin een echte eenheid.

Wil je nog een stapje verder gaan? Dan kun je ook een tuintapijt neerleggen in de stijl van je interieur in huis. Zo kun je lekker op je blote voeten van binnen naar buiten en maak je het ook nog eens ontzettend knus.

Combineer loungen en dineren

Hiervoor was het meestal nog nodig om een aparte tuinmeubelset aan te schaffen om te loungen en een om te dineren. Niet iedereen heeft hier natuurlijk ruimte voor. Daarom werd er vaak gekozen voor 1 set tuinmeubels. Optimaal dus om aan te dineren of te loungen, maar niet allebei. Tuinmeubelfabrikanten zijn daarop in gaan spelen waardoor er nu steeds meer lounge-/diningsets verkrijgbaar zijn. Deze sets zijn bedoeld om te kunnen loungen en dineren aan dezelfde meubels.

Kies comfortabele tuinmeubels

Omdat de overgang van buiten naar binnen vervaagt is er steeds meer keuze uit tuinmeubels met zachte materialen. Zo haal je het comfort van je woonkamer ook naar de tuin. Uiteraard kun je daardoor nog beter genieten van je loungesessies in de zon.

Maak het buiten net zo knus als binnen met je nieuwe tuinmeubels. Ga lekker aan de slag en maak je tuin fris en zomerklaar!