Aan het begin van de herfstmaanden staat de tuin er vaak prachtig bij! Niet door de planten die in deze periode in bloei staan, maar door de herfstkleurige bladeren aan bomen en struiken. Op het moment dat de bladeren van de bomen vallen, kan de tuin echter al snel kaal en saai worden! Iets wat je juist wilt voorkomen, om een winterdepressie tegen te gaan. In dit artikel geven je leuke ideeën om de tuin ook in de herfst op een vrolijke manier in te richten. Zeker nu het steeds warmer blijft in Nederland, kan het ook tijdens de herfstmaanden heerlijk zijn om wat langer buiten te zitten.

Maak gebruik van een kachel op je terras

Een van de mogelijkheid om je tuin van meer sfeer te voorzien in het najaar, is het gebruik van een kachel op je terras. Je kunt hierbij voor een elektrische terrasverwarmer kiezen, maar ook voor een echte stenen haard. De stenen haard kan als een complete componenten op het terras geplaatst worden, zodat deze niet steen voor steen opgebouwd hoeft te worden. Soms kan een dergelijke haard ook gebruikt worden om in de zomer vlees te grillen. Zo profiteer je hier het hele jaar door van!

Een gezellige en warme sfeer creëren

In de herfst zitten niet veel mensen in de tuin, tenzij er bijvoorbeeld een feestje wordt gegeven. Maar hoe zou je het vinden als je tijdens elk seizoen overkapt in de tuin kan zitten – zelfs in de winter met sneeuw! Dan is het mogelijk om bijvoorbeeld een veranda of tuinhuisje te laten plaatsen. Dit decoreer je door middel van spotjes en led verlichting. Daarnaast zijn accessoires ook niet te missen.

Plaats pompoenen op de rand van je terras

Naast het gebruik van een haard en een tent of veranda, kan ook het gebruik van pompoenen interessant zijn. Deze tuininspiratie zie je in steeds meer tuinen terug! Vrolijke kleur van de pompoenen geven het terras direct meer sfeer. Zo is het een feest om hier op een warme najaarsdag te genieten van een warme kop thee en een mooi boek. Ook leuk is het om met je kinderen gezichtjes van de pompoenen te maken. Dit doe je door hier kleine stukjes uit te snijden en de binnenzijde uit te hollen.