Tuin

Tuinieren tip voor beginners

Geschreven door admin

De temperaturen stijgen, de dagen worden langer en de bloemen en planten komen in bloei. De zomer komt eraan! Je wil weer meer tijd in je tuin doorbrengen. Alleen kan jouw tuin wel een opknapbeurt gebruiken? Ga dan vandaag nog aan de slag! Tuinieren wordt door veel mensen als ontspannen ervaren. Ook is het goed voor je gezondheid, je krijgt frisse lucht binnen en je krijgt zo extra beweging. Wil je graag tuinieren, maar behoor je wat betreft het tuinieren nog echt een groentje? Geen zorgen, wij geven je hier een aantal tips waardoor jij de bloemen en planten goed kunt onderhouden en beter wordt in tuinieren.

Doe alles stap voor stap

Nu je eenmaal van plan bent te beginnen met tuinieren, snappen we dat je ontzettend enthousiast bent en niet kunt wachten om te beginnen. Maar, begin niet té fanatiek. Voor dat je het weet is je o zo rustige tuin plotseling omgetoverd tot een oerwoud. Voorkom dat jij straks als een Tarzan of Jane door de jungle moet slingeren, maak eerst een plan voordat je begint met tuinieren. Hoe ga je de tuin inrichten? Welke planten wil je in je tuin? Hebben deze planten veel onderhoud nodig of zijn ze juist eenvoudig te onderhouden? Planten breiden zichzelf meestal uit, begin daarom eerst met één deel van je tuin. Zo kun je zien hoe dit zich ontwikkelt, welke bloemen goed bij elkaar passen en hoeveel tijd het onderhoud kost.

Kennis is macht

Wanneer je gaat beginnen met tuinieren, is het handig om hier wat kennis van te hebben. Op het internet kun je veel informatie vinden met betrekking tot tuinieren. Daarnaast zijn er ook veel boeken en tijdschriften verkrijgbaar waar je tips en inspiratie in kunt vinden. Ook kun je in een tuinplanten winkel of online tuingereedschap, planten en overig benodigd materiaal kopen. Maar, op internet zijn er ook bedrijven die beweren veel over tuinieren, planten of tuingereedschap te weten. Laat je niet om de tuin leiden, door de opgedane kennis weet je wat goed is voor je tuin en wat niet. Heeft het bedrijf waar je een aankoop wilt gaan doen een keurmerk? Dan zit je vrijwel altijd goed.

Tuinieren met het juiste gereedschap

Gereedschap is belangrijk. Dit heb je nodig om de bloemen en planten te kunnen onderhouden. Maar dit hoeft echt niet de meest uitgebreide tuingereedschapset te zijn. Een schuur vol tuingereedschap is overdreven. Een paar handschoenen, een schep, schoffel en hark zijn tools die zeker niet mogen ontbreken. Daarnaast kan een snoeischaar ook handig zijn.  Deze producten kunnen een grote investering zijn, maar het maakt het tuinieren een stuk eenvoudiger en bij normaal gebruik gaan deze goederen jaren mee. Heb jij al alles in huis om te beginnen met tuinieren?