Tuinier jij in het winterse weer?

0
782
WonenWonen

Veel mensen komen in de winter alleen buiten als dat nodig is en andere mensen houden van het prachtige winterlandschap. Door de kale bomen en struiken zien tuinen er zielig uit. In de winter groeit en bloeit er nu eenmaal minder. Ondanks dat in de winter niet zo levendig is als de zomer is het wel belangrijk dat je je tuin goed onderhoud. Lees hieronder vier tips wat je kan doen in de tuin.

  1. Onkruid wieden

Het weer in Nederland is niet even stabiel. Op de dagen dat de temperatuur boven nul blijft groeien planten en ook onkruid door. Het is dus van belang dat ook in de winter het onkruid weggehaald wordt. Vergeet hierbij de wortel niet, anders staat in het voorjaar je hele tuin vol met onkruid.

  1. Planten

In de winter is het van belang dat je de niet winterharde planten beschermt. Dit geldt voornamelijk om potplanten. Wel kan je wintergroene planten, zoals een Helleborus planten. Deze bloeit namelijk van januari tot april. Als er planten de winter niet hebben overleefd, is het tijd voor nieuwe! Op naar het tuincentrum om je tuin een nieuwe uitstraling te geven.

  1. Tuindecoratie

Niet alleen planten geven je tuin een andere uitstraling. Je kan er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een vuurkorf met houtblokken op te stellen. De geur van het hout geeft een typische wintergeur af aan de tuin. Daarnaast zie je in de winter minder dieren, maar ze zijn er nog steeds. Hang een vogelhuisje met vogelvoer op. Dan heb je leuke tuindecoratie en help je de dieren die het zwaar hebben ook nog!

  1. Altijd aan het klussen

Ben je altijd aan het klussen in de tuin en voel je je dan ook een echte klusser? Kan jij je geen dag voorstellen om niet in de tuin te werken? Ga dan werken in de groenvoorziening en maak mensen blij die het niet zo met de kou hebben!