De zomer komt eraan en dus is het tijd om de tuin weer helemaal klaar te maken. Er zijn natuurlijk allerlei dingen die je kunt doen met je tuin. Denk bijvoorbeeld eens aan de manier waarop je met verlichting omgaat. Omdat je tot ’s avonds laat in de schemering en beginnende donker blijft zitten, is het misschien leuk om met lampionnen te werken in plaats van met tuinverlichting. Zeker wanneer je je tuin mooi hebt ingericht kan dit net een beetje extra sfeer geven door de gloed die dan over de bloemen en planten valt.

Werken met kleur

Een trend die al enige tijd in ontwikkeling is, is het werken met kleur. Dit komt omdat de tuin vooral bekendstaat als een groene oase. Terwijl er nog zoveel meer mogelijk is met de tuin. Het is natuurlijk hartstikke interessant om dit te gaan ontdekken. Door voor wat opvallende kleuren te kiezen is er direct wat meer sfeer te realiseren. Dit is bijvoorbeeld ook weer leuk i combinatie met de eerdere tip van de lampionnen. Bedenk eens hoe de gloed van dit licht over de verschillende kleuren kan vallen en wat voor effect dit zal hebben op de uitstraling van de tuin.

De hoogte in

Verticaal tuinieren was altijd al een trend in kleinere ruimtes. Mensen die alleen een balkon ter beschikking hadden bijvoorbeeld. Inmiddels is die trend overgewaaid naar allerlei andere vormen. Zo is het bijvoorbeeld ook leuk om de tuin nog wat extra groen te geven door de schuttingen en muren erbij te betrekken. Dit kan worden gedaan door de technieken van verticaal tuinieren gewoon naar de stadstuin te brengen. Ook dit past dan weer leuk bij bijvoorbeeld het gebruik van opvallende kleuren. Het is leuk om al deze zaken goed met elkaar te combineren en af te stemmen.