Trendy Steigerhouten meubelen met steigerhoutbeits

0
945
Design en lifestyle

Steigerhouten meubelen zijn de afgelopen jaren aan een flinke opmars bezig. Tafels, banken, kasten en andere meubels kunnen, desgewenste op maat, gemaakt worden. Steigerhout is een aantrekkelijke houtsoort voor stevige, robuuste en stoere meubels. Steigerhout wordt voor zowel binnen als buiten gebruikt. Steigerhouten meubels kunnen tegen een stootje en zijn zeer geschikt voor intensief gebruik.

Afwerken met steigerhoutbeits

steigerhouten-plankenDankzij steigerhoutbeits, ook wel bekend als steigerbeits, kunnen steigerhouten meubelen extra  aantrekkelijk afgewerkt worden. Steigerhoutbeits geeft uw (steiger)houten meubelen in huis of tuin een extra trendy afwerking. Door de transparante werking van steigerhoutbeits blijft de natuurlijke houtstructuur zichtbaar, wordt houtnerf geaccentueerd, terwijl het hout de authentieke charme krijgt van oud en doorleefd hout.

Steigerhoutbeits voor binnen en buiten
Steigerhoutbeits kan voor zowel binnen als buiten gebruikt worden. Zo kunnen de meubelen binnen een oud en doorleefd karakter krijgen, terwijl buiten meer nadruk gelegd kan worden op duurzaamheid en vochtwerendheid. Steigerhoutbeits is eenvoudig aan te brengen met een platte kwast en door meerdere lagen aan te brengen kan het effect versterkt worden.

Tips voor het beitsen

De beste tijd om buiten te schilderen is van april tot september. Werk bij voorkeur niet bij te hoge temperaturen of in de volle zon, maar werk wel bij een temperatuur boven de 10 graden.

Andere tips:

  • Door meerdere lagen beits aan te brengen wordt de duurzaamheid van het steigerhout verhoogd.
  • Begin met de kleinere stukken, zoals randen en groeven, schilder daarna de grote vlakken.
  • Controleer het houtschilderwerk tijdens het schilderen regelmatig op uitlopers en strijk deze meteen in de nerfrichting weg.

Diverse kleuren

Steigerhoutbeits is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Deze verschillende kleuren, waaronder whitewash, greywash, blackwash en antracietwash, geven steigerhouten meubels elk een andere uitstraling.

 steigerhouten-tv-meubel