Trendy in de tuin

0
954
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Het is vast niemand ontgaan dat de afgelopen jaren het tuinmeubelsegment enorm verbreed is. In voorgaande tijden namen we genoegen met kunststof klapstoelen en demonteerbare tuintafels, en was een houten picknicktafel iets dat je echt alleen in een natuurgebied tegenkwam. Met de toenemende welvaart besloten consumenten en masse te investeren in duurzame tuinmeubelen. Eerst kwamen er teakhouten tafels en stoelen voor buiten, later de luxueuzere loungebanken en brede fauteuils. En om de zoveel jaar lijkt er weer iets bij te komen, helemaal nu de ergste momenten van de crisis lijken te zijn geweken.

 

Ieder jaar gebruiksklaar

Geleidelijk aan beseffen mensen zich hoe heerlijk is om te beschikken over gebruiksklare tuinmeubelen. In plaats van ieder jaar weer na te denken of we wel genoeg tuinstoeltjes in de schuur hebben staan, zijn de meeste buitenmeubelen geschikt om 365 dagen in het jaar buiten te laten staan. Dit bij voorkeur afgedekt, zodat ook bij die eerste zonnestraal meteen een schoon, stofvrij zitje voorhanden is. En met die toenemende vraag naar duurzame tuinmeubelen, wordt het assortiment bij de gemiddelde tuinmeubelspecialist ook iedere keer weer verrassender.

 

Verrassend en multifunctioneel

Een groot deel van het assortiment bij specialisten op tuinmeubelgebied omhelst de populaire loungesets. Deze sets kunnen uit verschillende combinaties bestaan. Hoewel er in elk geval altijd een salontafel bij hoort, kunnen de overige elementen bestaan uit uitgebreide hoekbanken, comfortabele fauteuils, hockers en bijzettafels. Naast tijdloze strakke en moderne modellen, is een nieuwe trend op dit gebied duidelijk een exotische. Weelderig gevlochten ontwerpen doen denken aan hippe vakantieoorden die zonder twijfel een ‘wow’-reactie oproepen. Bekijk bijvoorbeeld eens de collectie op loungeset.com en verbaas je over de mooie sets. De ontwerpen zijn zeer uitnodigend en kunnen makkelijk verpersoonlijkt worden met kussens in allerlei kleurschakeringen en met diverse prints.

 

Comfortabel buiten dineren

Dinersets zijn niet zozeer bedoeld om lange middagen aan te borrelen, als wel om comfortabel maaltijden aan te gebruiken. Soorten die we veel zien zijn ook hierbij weer de tijdloze modellen, veelal van teakhout. Scandinavisch aandoende ontwerpen lenen zich bij uitstek voor ieder soort buitenruimte, en hebben de nodige duurzaamheid wat stevigheid betreft. Geliefde combinaties zijn ook houten tafels met wicker stoelen, die een zo een warme aanblik krijgen. Nieuw in de wereld van tuinmeubelen is de combinatie van loungebanken met een wat hogere tafel, zodat je in topcomfort kan genieten van een uitgebreid ontbijt, lunch of diner.

 

Schommel voor volwassenen

De schommelstoel of bank is, ondanks zijn populariteit bij alle generaties, een beetje gedateerd. Daarvoor in de plaats is het hang- ei gekomen. Dit soort zitje, dat een eigen element heeft om aan te hangen en daardoor ook makkelijk verplaatsbaar is, heeft de vorm van een gevlochten ei en wordt vanbinnen bedekt met comfortabele kussens. Je creëert hiermee een privé wereldje dat heerlijk is om in te lezen, te kijken of gewoonweg in te dromen. Naast de hang – eieren zijn andere gevlochten loungemeubelen in de vorm van een bol ook erg gewild. Vooral wanneer er meerdere personen in kunnen, is dit een dankbaar toevluchtsoord in je tuin.

 

Bijzondere blikvangers

Met kunststof kunnen zeer aparte vormen bereikt worden, en als dit gecombineerd wordt met natuurlijke materialen krijgt het al snel een eigen karakter. We zien tegenwoordig bij tuinstoelen bijzondere creaties van bijvoorbeeld kunststof zitkuipjes met eucalyptushouten stoelpoten en aluminium afwerking. De kuipjes hebben felle kleuren en het nodigt uit om verschillende kleuren te combineren.

 

Bikken aan de bar

De zogenaamde barset is ook de laatste jaren in opkomst. In tegenstelling tot wat de naam oproept, is het niet persé een meubel waar bier, wijn en sterk drank geschonken wordt. Het is eerder een stevige tafel ter hoogte van een statafel, waaraan een stuk of vier bijpassende barkrukken horen. Het voordeel van eten aan een dergelijke tafel is dat je verteringssysteem alle ruimte krijgt om te genieten van de maaltijd. Ook neemt een barset weinig ruimte in omdat de ruimte in de hoogte gebruikt wordt. Daarmee is het een item wat gebruikt kan worden in allerlei settingen, bij voorkeur in een moderne.