Veel woningbezitters kiezen ervoor, om hun keuken eens in de zoveel jaar te (laten) renoveren. De keukenkastjes raken verouderd, de inbouwapparatuur moet vervangen worden, enzovoorts. Voordat je aan de bouw van een nieuwe keuken begint, kan het slim zijn om te kijken naar de huidige trends in keukens. Op internet vind je daarbij veel keukeninspiratie om je keuken van een stijlvolle, moderne inrichting te voorzien! In dit artikel zetten we een aantal van de meest recente keukentrends voor je op een rijtje. Zo kun je alvast beginnen aan het ontwerp van de nieuwe keuken binnen je woning.

Strakke en moderne keukens zijn hot

Steeds vaker wordt er gekozen voor een strak en modern vormgegeven keuken. Denk aan een keuken met witte kastdeuren, die voorzien zijn van hoogglans. Soortgelijke keukens worden ook in donkere varianten aangeboden met zwarte deurtjes. Mocht de keukenapparatuur in je huidige keuken nog van een hoge kwaliteit zijn, dan zou je ook voor een beperktere renovatie van de keuken kunnen kiezen. Kies bijvoorbeeld voor het gebruik van zogenaamde keukenfrontjes! Deze frontjes zijn steeds meer in trek, doordat ze relatief goedkoop zijn en je keuken een volledig nieuwe uitstraling geven.

 

Keukens voorzien van ingebouwde apparatuur

Voortbordurend op de trend dat keukens steeds moderner worden vormgegeven, wordt er steeds meer inbouwapparatuur in de keuken ingebouwd. Dit betekent dat een losse magnetron of oven op een plank aan de keukenwand steeds minder vaak voorkomt. Evenals dat keukens vaak worden voorzien van een ingebouwde vaatwasser en koelkast. Zo hoeven dergelijke apparaten niet meer los naast de keuken te worden geplaatst! Het geeft je keuken een veel nettere uitstraling, die past bij deze tijd!

 

Tip: ook het gebruik van een industriële stellingkast past bij de laatste trends in keukens! De stellingkast biedt onder meer ruimte voor bijvoorbeeld leuke conserveerpotten met ingrediënten.