Trend gespot: eenvoudige pendellampen zonder kap

0
890
Design en lifestyleDesign en lifestyle

In de verlichtingswereld passeren heel wat trends. Enkele jaren geleden werden bijvoorbeeld de koperen armaturen erg populair. Vandaag hebben we een nieuwe trend gespot: eenvoudige pendellampen zonder kap.

Opvallend onopvallend

Deze hanglampen hebben, zoals de naam al doet vermoeden, geen grote kap rond de lichtbron. Ze bestaan simpelweg uit een koord met een ballonnetje. De schoonheid van dit type verlichting zit hem in de eenvoud. Deze pendellampen zijn zo eenvoudig dat ze amper opvallen maar toch bijdragen aan de styling van een kamer. Ze zijn ‘opvallend onopvallend’, zeg maar.

Maak een cluster

Dit type hanglampen wordt meestal niet alleen gebruikt. Doorgaans worden ze in groepjes opgehangen. Zo krijg je een lampencluster met meerdere lampen bij elkaar, wat erg mooi kan zijn. Wanneer je voor deze aanpak kiest zijn er twee mogelijkheden: 1) je laat de lampen simpelweg bij elkaar, of 2) je verbindt ze een tweede keer met het plafond. Door ze nogmaals tegen het plafond te hangen vergroot je het bereik van deze cluster. Je kan bijvoorbeeld vanuit één centraal lichtpunt een volledige kamer verlichten. Zorg er dan wel voor dat het snoer lang genoeg is.

Wil je deze cluster een speelse toets geven? Kies dan voor frisse kleuren. De Absinthe Kufaa is bijvoorbeeld verkrijgbaar in 11 verschillende kleuren, gaande van sober wit tot opvallend oranje. Het is de ideale manier om een accentkleur in jouw woonkamer, eetkamer of slaapkamer te introduceren.

Goedkope verlichting

Nog een voordeel van deze eenvoudige ‘naakte’ pendellampen is dat ze enorm goedkoop zijn. Een gewone hanglamp kan al gauw een honderdtal euro kosten. Deze oplossing kost enkele tientjes. Dat is dus goed nieuws voor mensen die op een budgetvriendelijke manier hun woning willen inrichten.