Trend: een auto private leasen in plaats van kopen

0
733
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Wie een rijbewijs heeft, wil het liefst elke dag in een fijne auto stappen. Of je nou dagelijks uren op de weg zit voor je werk, vooral rondom je eigen dorp of stad rijdt of elke week een variabel aantal kilometers maakt, een goede auto is voor iedereen een must. Maar een auto kopen kan een flinke aanslag zijn op je portemonnee. Het is ook geen pak melk dat je koopt, maar veel mensen hebben niet zomaar een paar duizend euro liggen om een mooie auto aan te schaffen. En een nieuwe auto kopen, lijkt soms helemáál onbetaalbaar. Gelukkig zijn er andere opties. Je kunt een auto huren, kopen of private leasen. Wat zijn eigenlijk de voordelen van je nieuwe vierwieler private leasen in plaats van kopen?

Geen grote kostenpost in één keer

Het grootste voordeel bij het private leasen van een auto vinden mensen toch vaak de hoge aanschafkosten die je vermijdt. Een auto leasen is goedkoop als je het vergelijkt met de aanschaf ervan. Je sluit een contract voor een bepaalde periode af met een bepaald aantal kilometers. Je weet dus zodra je je handtekening zet precies wat je auto jou gaat kosten voor de komende jaren. Dat betekent dat je niet eerst jarenlang hoeft te sparen en daarna in één keer al je geld op moet maken. Die pijn bespaar je jezelf door een contract voor meerdere jaren aan te gaan met een vooraf bepaald bedrag per maand. Ideaal als je het geld voor een nieuwe auto niet in één keer hebt liggen, maar toch zorgeloos de weg op wilt.

Geen verrassingen

Door je auto te private leasen heb je zekerheid over je maandlasten. De benzinekosten zijn voor jezelf, maar verder is alles gedekt. Is het tijd voor winterbanden of zomerbanden, dan maak je een afspraak bij de garage. Heeft je auto onderhoud nodig na een bepaald aantal kilometers of brandt er een lampje? Geen probleem, die kosten heb je toch al betaald, reparaties en onderhoud zitten in je maandbedrag. En ook de verzekeringen zijn al gedekt. Zelfs de wegenbelasting hoef je niet meer apart af te rekenen. Alles zit in je maandbedrag, je moet alleen nog zelf tanken.

Dat private leasen een trend is, is dus niet zo gek. Echter wordt private lease vaak verward met een autolening. Dit zijn toch twee totaal verschillende dingen. Bij beide gaat het wel om de financiering van de auto maar de manier waarop is totaal verschillend. De financiële voordelen zijn voor veel mensen zo groot dat ze maar wat graag gebruik maken van deze constructie. Zekerheid over de kosten aan je auto de komende jaren en altijd een mooi model waar je mee gezien kunt worden. Wat wil een mens nog meer?