Trap opknappen in 3 stappen

0
1173
WonenWonen

Ben je een beetje uitgekeken op de trap? Past de trap niet helemaal bij de rest van je interieur? Je hoeft dan niet gelijk een hele nieuwe trap aan te schaffen, je kunt de huidige trap namelijk gemakkelijk opknappen. Je hebt verschillende opties: je kunt de trap gaan schilderen of opnieuw bekleden, maar een traprenovatie met laminaat is ook heel goed mogelijk. Je zult zien dat de gehele uitstraling van je trap direct verandert. Met deze drie stappen heb jij straks een hele nieuwe trap.

Op zoek naar inspiratie

Voordat je aan de slag gaat met het opknappen van de trap is het handig dat je van tevoren weet wat jouw stijl is. Heb je een landelijk interieur? Of juist heel modern? Als je een geheel wilt creëren, is het belangrijk dat de trap bij de rest van het interieur past. Bij een modern interieur past dan ook een strakke trap. Als je van klassiek houdt, dan kun je gaan voor het altijd mooie hout. Weet je niet zo goed wat jouw stijl eigenlijk is? Dit is helemaal niet erg. Kijk eens op je gemak rond op Pinterest of blader eens wat woonmagazines door. Je zult er zo snel achter komen wat jij mooi vindt.

Schilderen

De trap krijgt veel te verduren. Doordat we zoveel op de trap lopen, kan deze na verloop van tijd beschadigd raken. Als je deze beschadigingen een beetje wilt verbergen, is het verven van de trap een goede optie. Het schilderen van de trap is alleen niet zomaar gedaan. Je zult de trap goed moeten schuren voordat je aan de slag kunt gaan. Zorg ervoor dat je de juiste kleur grondverf gebruikt. Het verven van de trap is niet in één dag gebeurd. Houd er rekening mee dat je er wel een paar dagen mee bezig bent.

Bekleden

Naast het verven van de trap kun je er ook voor kiezen om de trap opnieuw te laten bekleden. De trap bekleden kan gedaan worden met verschillende materialen. Je kunt namelijk voor tapijt kiezen, maar laminaat is ook erg populair. Als je voor laminaat gaat, heb je de keuze uit allerlei verschillende kleuren. Ga voor grijs of kies voor een bruine kleur. Laat je alleen de stootborden vervangen of wil je de gehele trap een nieuwe stijl geven?