Een traditionele dakkapel plaatsen

0
995
Design en lifestyleDesign en lifestyle

In dit artikel op sfeerenliving.nl gaan we het voor de verandering een keer hebben over het verbouwen van de zolder. Om precies te zijn over het plaatsen van een dakkapel en om nog preciezer te zijn over het plaatsen van een zogenaamde traditionele dakkapel. De vragen die worden beantwoord zijn: wat is een dakkapel, wat is een traditionele dakkapel, hoe verschilt een traditionele kapel van een prefab exemplaar en welke andere voordelen en feiten zijn er te vertellen over traditionele dakkapellen.

Wat houdt traditioneel in?

Je kunt een dakkapel op verschillende manieren beschrijven en uitleggen, maar eigenlijk is het niet veel meer dan een rechthoekig bouwwerk dat op een schuin dak wordt geplaatst en waarvan het doel ruimtewinst is. Dakkapellen kunnen op twee manieren worden geplaatst, namelijk traditioneel en prefab. De prefab methode is iets bekender onder het grote publiek. Een prefab dakkapel wordt kant-en-klaar op het gemaakte gat in de zolder geplaatst en is binnen een dag klaar. Vaak geldt dat ook voor een traditionele dakkapel, alleen wordt deze kapel stap voor stap op het dak opgebouwd.

Wat is beter?

Een traditionele dakkapel heet zo omdat het de traditionele methode van dakkapel bouwen is. De prefab methode kent een minder lange historie. Veel mensen vragen zich af wat een betere methode is. Jammer genoeg is dat niet te zeggen, want voor beide methoden geldt dat het gaat om een op maat gemaakte dakkapel en dat de kwaliteit bepaald wordt door de dakkapelbouwer. Het enige dat we erover kunnen zeggen is dat een traditionele dakkapel iets natuurlijker aansluit op het dak en dat het een veel gebruikte methode is bij nokverhogende dakkapellen. Een prefab nokverhoging is dus één van de mogelijkheden die u kunt overwegen bij een dergelijke aanpassing/verbouwing van de woning.

Verwarring en meer informatie

Doorgaans zijn traditionele exemplaren iets goedkoper, het gaat dan om honderd of tweehonderd euro. Maar dat is ook het enige aantoonbare voordeel. Verder worden traditionele dakkapellen nog al eens verward met dakopbouwen en nokverhogende dakkapellen. Een dakopbouw is een vierkant bouwwerk dat op een platdak wordt geplaatst, een nokverhogende dakkapel is handig bij een te laag dak en voor zowel een dakopbouw als nokverhogende dakkapel geldt dat ze traditioneel kunnen worden geplaatst.

Wil je een kapel laten plaatsen en zoek je informatie over de manier van plaatsen? Breng dan eens een bezoek aan www.dakkapel-prijzen-vergelijken.nl, waar alles over dakkapellen gevonden kan worden.