Een huis alleen is maar een paar muren. Je hebt natuurlijk wel wat meubels nodig om een huis gebruiksklaar te maken. En alleen meubels is niet alles. Wat accessoires zorgt ervoor dat jouw huis echt als een thuis gaat voelen. Tommy Teleshopping kan je al veel meubels en woonartikelen helpen. Maar wat zijn nou de juiste meubels? Op wat voor een manier kunnen ze sfeer creëren? Hoe krijg je eenheid in je huis in plaats van wat losse hoeken en spullen? In het kort: Hoe creëer je van jouw huis een plek waar je het liefste bent? Een deel komt natuurlijk neer op persoonlijke voorkeur. Maar er zijn wat dingen die je kunt aanhouden zodat je in ieder geval een richtlijn hebt. Dit is handig als je voor het eerst een huis in gaat richten maar ook als je gewoon eens een nieuw interieur wilt.

De Woonkamer

Je woonkamer is vaak het centrum van je huis. Er moet in ieder geval een comfortabele bank staat. Dit kan een grote hoekbank zijn maar ook een knusse tweezitter met eventueel nog een stel stoelen. Denk niet alleen aan je partner, gezin en/of andere huisgenoten. Jij en je partner hebben misschien genoeg aan een love seat maar je krijgt wel eens mensen op bezoek en die gasten moeten natuurlijk ook fijn kunnen zitten. Ook moet je bedenken of de tv juist wel of niet direct richting de tv moet staan en of die televisie afgeschermd moet worden door een televisiemeubel of dat hij juist gezien mag worden. Handig is misschien een salontafel, bijzettafeltje en/of een dressoir om wat dingen op te zetten. Die dingen maken je huis natuurlijk echt jou. Ook een klok, fotolijstje en vloerkleed kunnen een echte woonkamer maken in plaats van alleen je huiskamer.

De Keuken

In sommige huishoudens is het niet de woonkamer maar juist de keuken die de belangrijkste plek heeft. Die heeft natuurlijk een aanrecht en keukenapparatuur nodig. Een vaatwasser, koelkast, fornuis en vriezer zijn in bijna ieder huishouden wel te vinden. Daarnaast vind je het misschien handig om een eettafel en wat eetstoelen in je keuken te hebben. Zo kun je meteen daar eten. Verder moet je natuurlijk kasten hebben om je serviesgoed, potten, pannen en ander keukengerei in op te bergen.

De Slaapkamer

Je slaapkamer is de plek waar je je even helemaal terug kunt trekken. Houd deze dus zoveel mogelijk leeg. Wel moet je er natuurlijk een bed en goed beddengoed hebben. Een kledingkast en stoel kunnen wel erg handig zijn. Misschien wil je er wel een bureau of kaptafel waar je even aan kunt zitten. Rustige kleuren en motieven doen het hier vaak erg goed en geven een rustig gevoel voordat je gaat slapen. Houd elektronica zoveel mogelijk uit de slaapkamer. Die verstoort alleen.

Nog Wat Laatste Tips

Het kan een heel rustgevend effect hebben om eenheid in je huis te creëren. Zorg voor één of een aantal basistinten en eventueel een accentkleur die af en toe terug komt. Wit met zwart geeft een strakke, moderne uitstraling maar kan wat saai worden. Door één van de twee door rood te veranderen krijg je een gewaagd en ander effect al is dit lang niet voor iedereen. Aardetinten zijn altijd erg goed te combineren. Bruin, rood, oranje, geel en groen staan letterlijk van nature erg goed bij elkaar en ook met tinten van één van die kleuren kun je een hoop doen. Wel moet je het materiaal kiezen. Steen, hout, metaal en stof hebben allemaal hun eigen unieke uitstraling. Helemaal omdat meubels vaak al een houtkleur hebben. Je kunt per kamer een sfeer of thema creëren of juist alles helemaal doortrekken.