Top 5 foto’s aan de muur

0
935
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Bijna ieder huis is wel voorzien van een schilderij, foto of poster aan de muur. Een afbeelding aan de muur is dan ook erg sfeerbepalend. Waar de één kiest voor een portret, droomt de ander weg bij een foto van zijn of haar favoriete stad, artiest of natuurgebied. De mogelijkheden zijn eindeloos. Eén dik is zeker: over smaak valt niet te twisten! Gallery Color ziet dagelijks tal van fotoafdrukken voorbijkomen. Welke soort fotoafdrukken zien wij nu het meest?

Stad

Heb jij ‘m thuis? De welbefaamde New York city foto mét ‘yellow cabs’ doen het ook nog steeds goed in de Nederlandse woon- of slaapkamers! Het liefst met de Brooklyn Bridge op de achtergrond..

Wereldkaarten

Op nummer twee vinden we toch wel de wereldkaart. Hierin zien we een tal van varianten; van oud-bruine varianten tot felgekleurde, tot in detail getekende landen. Van grafische werelddelen tot kaarten waarop op de landnamen dusdanig zijn getekend, dat ze als geheel de hele wereld vormen. De keuze is reuze!

Beroemdheden

En dan vooral de popart varianten… Wie kent ze niet? Niet alleen Monroe haalde het zeefdoek, ook foto’s van andere 20-eeuwse beroemdheden zoals Elvis Presley en Grace Jones werden in felle kleuren vereeuwigd. Tot op heden is er nog steeds veel vraag naar deze muurdecorerende zeefafdrukken, waarbij Marilyn toch de onbetwiste favoriet blijft..

Natuurgebieden

Een tropisch regenwoud, een bos in herfstkleuren of een azuurblauwe zee. We halen de natuur maar al te graag in huis. En dan het liefste in muur bedekkende formaten. Wil je écht origineel zijn? Druk dan een foto op plexiglas af van één van jouw mooiste vakantiebestemmingen en droom iedere dag weer weg bij de waardevolle herinnering aan die tijd en plaats.

Familiepotretten

En last but not least: het familieportret. Als herinnering voor later leggen we het liefste alles vast: van zwangere buiken tot de eerste babystapjes, van familiefoto’s tijdens verjaardagen tot leuke, gekke foto’s tijdens een vakantie aan het strand. Hoewel een foto van dierbaren altijd van grote waarde is – en daardoor natuurlijk altijd mooi is – is het natuurlijk leuk om een originele draai aan de decoratie te geven. Kies in plaats van een geposeerde gezinsfoto bijvoorbeeld voor verschillende foto-afdrukken die je op een creatieve manier aan de muur hangt, bijvoorbeeld in de vorm van je eigen familiestamboom.