Toe aan een aangename nachtrust? Kies het bed dat bij je past!

0
583
Twijfelaar
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Ieder mens heeft weer andere voorwaarden aan zijn of haar favoriete manier van slapen. Gelukkig heb je daar met een behoorlijk aantal opties de vrije hand in!

Maar niet alleen comfort is een factor bij het uitkiezen van een nieuw bed. Ook de plaats die je voor dit meubel nodig hebt komt erbij kijken. Je kunt immers geen ledikant neerzetten in een ruimte die minder breed is dan het ding zelf. Daarom zetten we even een aantal mogelijkheden voor je op een rij.

Hoogslaper

Speciaal iets voor kinderen? Nee hoor! Een hoogslaper is voor koters van alle leeftijden, van 0 tot 99. Oké, zodra je nog te klein en later juist te oud bent wordt klimmen een beetje lastig. Maar toch. Een hoogslaper is een bed dat door middel van een trap bereikt kan worden. Het handige eraan is dat je onder het bed genoeg ruimte hebt voor opslag; denk aan opbergdozen of een kast. Maar ook een bureau of zithoek kan hier worden ingericht!

Twijfelaar

Voor twee personen te klein, voor eentje te ruim… da’s nou wat je noemt een twijfelaar. Meestal zijn deze bedden tussen de 120 en 140 cm breed. En ja, een tweepersoons bed is natuurlijk breder, maar een twijfelaar slaapt samen met een partner ook best knus, hoor. En, zoals gezegd, mocht je niet genoeg plek hebben voor een voltallig bed voor twee, dan zou dit een perfecte uitkomst kunnen zijn!

Slaapbank

We vervolgen even de multifunctionele tour. Daar is de slaapbank namelijk een schoolvoorbeeld van! Het zit al in de naam; een slaapbank is comfortabel om zowel op te slapen als om op te zitten. Schuif het meubel uit zodra je er languit op wilt liggen.

Houd er wel rekening mee dat, zodra je een bed hebt uitgekozen, je er een matras bij koopt dat precies zo hard – ofwel zacht – is als jij wilt, zodat je gemakkelijk je slaaphouding kunt vinden en aannemen.