kerststukje

Je hebt ongetwijfeld wel eens van die prachtige kerststukjes gezien. Je hebt geen idee hoe ze het doen, maar ze zien er vaak schitterend uit. Misschien denk je wel dat je zelf nooit zo’n kerststukje zou kunnen maken, maar niets is minder waar! Ook jij kunt met onderstaande tips een prachtig kerststuk maken.

1. Zoek een mooie pot uit

Het belangrijkste is misschien wel de pot. De pot zie je en moet dus heel mooi zijn. Het hoeft geen gewone, ronde, bruine pot te zijn, maar je kunt ook voor een heel andere pot kiezen. Maak de pot goed schoon voordat je begint. Soms kun je in een kringloopwinkel prachtige potten vinden!

2. Maak een plan

Het klinkt overdreven voor een kerststukje, maar maak voordat je begint een plan. Bedenk hoe je het kerststukje er ongeveer uit wil laten zien en hoe je dat gaat opbouwen. Zoek eventueel foto’s op internet op. Je hoeft natuurlijk geen heel uitgebreid plan te hebben, maar wanneer je weet wat je wil, wordt het maken van een mooie creatie al een stuk eenvoudiger.

3. Zorg dat je de oase niet meer ziet

Zorg dat je nergens nog een stuk oase kunt zien, dat overal iets aanwezig is dat de oase bedekt. Is dat gelukt, dan is je missie geslaagd en heb je een schitterende kerststuk.

4. De kunst van het weglaten

Bij het maken van kerststukjes heb je misschien al snel de neiging om de oase helemaal vol te proppen. Probeer dat te voorkomen door gewoon niet teveel kerstspullen in de oase te proppen. Stop op tijd! Een heel druk kerststuk ziet er vaak niet zo mooi uit. Wanneer je de oase niet meer ziet, is de missie voltooid.