Styling

Met deze tips wordt je hal een stijlvolle entree van je huis

Tussen de voordeur en de woonkamer vind je in een huis vrijwel altijd een hal. De ruimte fungeert als een buffer om warmte beter in huis te kunnen houden. Vaak zit hier ook de toegang tot de toiletruimte en de trap naar de bovenverdieping. Naast een plek om de jassen op te hangen heeft de hal verder weinig praktisch nut. Om deze reden besteden de meeste mensen vaak weinig tot geen aandacht aan de inrichting van deze kamer. Dit is zonde want de hal is toch de eerste ruimte die bezoekers onder ogen krijgen als ze door de voordeur je huis binnenkomen. Met de volgende tips kan je hier verandering in brengen en wordt je hal een stijlvolle entree van je huis.

Breek de lege ruimte met meubels

Het probleem met een hal is dat het vaak om een saaie, lege ruimte gaat die niks uitstraalt. Dit komt doordat mensen hier geen tijd, moeite en aandacht aan besteden. De leegte in de ruimte kan je doorbreken door meubels aan te schaffen voor de hal. Zo staat bijvoorbeeld een bijzettafel net naast de deur goed en vervult deze ook nog eens een praktische functie. Je hebt hierdoor namelijk meteen na binnenkomst door de voordeur een plek om je sleutels neer te leggen. Overigens kan een bijzetkastje hetzelfde doel vervullen.

Kleuren en decoratiestukken voor de hal

Om van je hal een stijlvolle entree naar je huis te maken, moet je ook de kleuren en decoratiestukken niet vergeten. Het beste is om met deze dingen de stijl van het interieur in de woonkamer ook in de hal terug te laten komen. Door dezelfde mate van aandacht aan de inrichting van de hal te besteden als aan de woonkamer, zullen mensen die bij je thuis op visite komen meteen na binnenkomst onder de indruk zijn van de eerste ruimte die zij onder ogen krijgen.