Wanneer je een prachtige buitenkeuken in de tuin hebt laten plaatsen, wil je deze nog vele jaren kunnen gebruiken. Het is daarom belangrijk om de keuken in de winter op de juiste wijze te behandelen. Wat moet je doen om winter aan de buitenkeuken te voorkomen? Kun je deze stappen zelf zetten, of moet je hier hulp van een loodgieter of elektricien bij inschakelen? Enzovoorts. In dit artikel geven we je tips, die helpen bij het in een goede staat houden van je buitenkeuken! Zo zal je hier tijdens de zomer van 2019 weer veel plezier aan beleven.

Tip: haal een verrijdbare buitenkeuken altijd naar binnen tijdens de winter. Zo is de kans op schade aan de buitenkeuken het kleinst.

Dek stopcontacten in de buitenkeuken af

Een van de zaken die je zeker moet regelen voor de winter, is het afdekken van stopcontacten in de buitenkeuken. Je moet er immers niet aan denken, dat er vocht in de stopcontacten sijpelt. Dit zou voor een zeer vervelende kortsluiting kunnen zorgen tijdens de lente en zomer. In veel gevallen worden de stopcontacten van een buitenkeuken standaard van een klepje voorzien. Ook in de zomer en herfst kan het immers regenen!

Zorg dat de buitenleiding afgesloten wordt

De kans is klein dat je de kraan van de buitenkeuken tijdens de wintermaanden zal gebruiken. Wanneer het buiten vriest, kan de leiding naar deze kraan bevroren raken. Het water in de leiding zal hierbij uitzetten, waardoor de druk op de leidingwanden toeneemt. In het ergste geval knapt de leiding, met een lekkage tot gevolg. Verstandig is het dan ook om de buitenkraan voorafgaand aan de winterperiode af te sluiten. Afsluiten alleen is niet voldoende, zorg dat het water uit de leiding loopt door de kraan tijdelijk open te zetten.