Je hebt zojuist de sleutels van je nieuwe appartement in de binnenstad van Amsterdam gekregen, en dus tijd om te gaan verhuizen… Echter is dit in Amsterdam altijd nogal een uitdaging. Smalle straatjes, weinig ruimte en veel drukte op straat. Waar moet je allemaal rekening mee houden als je richting de binnenstad verhuisd? Lees het hier.

Geef je verhuizing door

Geef je verhuizing door aan de gemeente. Verhuis je binnen je gemeente of naar een nieuwe gemeente? Zorg dat de gemeente hiervan op de hoogte is, doet u dit niet of te laat dan riskeert u een boete. Dat zou natuurlijk niet zo lekker zijn bovenop de kosten die de verhuizing al met zich meeneemt. Zoek op de website van of vraag het na bij de gemeente, binnen welke termijn de verhuizing doorgegeven dient te worden.

Haal ook direct een wit voetje bij de nieuwe buren en zorg dat deze op de hoogte zijn van de verhuizing. Zo leer je ze meteen al kennen en zullen hun niet voor een grote verrassing komen te staan. Ook deel je vaak je portiek en kunnen de buren deze vrij houden zodat je snel kan beginnen met de verhuizing.

Handig is om een lijst te maken van iedereen en alle instanties die van je verhuizing moeten weten, denk aan familie, huisarts, de bank, abonnementen, etc.

Regel een verhuislift

Vaak zijn de gangen en trappen in de binnenstad te smal om je meubilair naar binnen te krijgen. Met een goede verhuislift zorg je ervoor dat je makkelijk via je bovenramen het meubilair naar binnen krijgt. Tevens is de kans een stuk kleiner dat je je meubels beschadigd, doordat je geen ingewikkelde maneuvers hoeft uit te voeren. Ook zal je de fysieke ongemakken van het sjouwen met meubels minder ervaren, trap op en af eist toch aardig wat van je fysieke gesteldheid. Bij het huren van een verhuislift kan je ervoor kiezen een ervaren iemand erbij te huren, iemand die goed is in de bediening en je een last uit handen neemt.

Overzicht

Zorg dat alles overzichtelijk is, dit is een enorm essentieel punt… Raak het overzicht kwijt en je raakt jezelf kwijt, dat willen we natuurlijk niet. Maar een lijst van alles dat je mee neemt, nummer je verhuisdozen en schrijf dit nummer op je lijst achter de items. Zo raak je bij het uitpakken niks kwijt en voorkom je overbodig zoeken in andere dozen. Zorg dat de verhuisdozen direct in de goede kamers komen te staan, wel zo makkelijk. Regel opslagruimte indien dit nodig is zodat je je huis niet overbodig vol propt. Je zou ook alvast kunnen markeren of uittekenen welke meubels waar moeten komen te staan. Dan kan je ze direct goed neerzetten en hou je meer ruimte en overzicht in de kamer.

Dus…

Zorg ervoor dat je alle juiste vergunningen hebt en dat je groenlicht van de gemeente hebt, en dat je omgeving op de hoogte is van de verhuizing. Een verhuislift om moeite uit handen te nemen en schade te voorkomen. Overzicht in de verhuizing is key! Schrijf alles duidelijk op en doe niet alles tegelijkertijd. Volg deze tips en je verhuizing loopt zo soepel mogelijk.