Tips voor het schoonmaken van meubels

0
359
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Misschien is dit niet voor jou, maar als je een student bent die op zichzelf woont is deze blog zeker de moeite waard om te lezen. Het schoonmaken van je meubels komt misschien niet in je op om te doen maar het is zeker belangrijk om te doen, niet alleen als je koffie over je witte bank hebt laten vallen. Dan kan je beter de afweging maken of alle tijd die erin gaat zitten om het schoon te maken de bank wel waard is, je kan er ook voor kiezen om hem dan weg te doen.

De bank.

We beginnen met de bank, dit is vaak in het huishouden hetgeen waar mensen het vaakst zitten. Erg belangrijk om hem schoon te houden dus, niet alleen voor het oog maar ook om ervoor te zorgen dat er geen gekke dingen zoals schimmel ontstaan in je bank. Let goed op met welk schoonmaakmiddel je jouw bank schoonmaakt, je wil geen bleek op je donkere bank. Er zijn speciale textiel middelen die erg handig zijn bij het schoonmaken van stof, dus ook uw bank. Als je bank van leer is het je daar weer een ander middel voor. Ook is het goed om af en toe de hoezen om je kussen in de was te doen, ruikt lekker en je voorkomt gedoe.

De tafel en stoelen.

Eigenlijk is dit erg makkelijk, vaak zijn dit soort meubels van hout. Die kan je dan gewoon afnemen met een https://easy-out.nl/boxen/easy-cleaning/ (doekje) en groene zeep. Als je stoelen van stof zijn verwijs ik je naar hetzelfde schoonmaakmiddel die je gebruikt voor je bank. Let wel op dit schoonmaakmiddel kan verschillen in de kleuren van de stof.

Als je tafel van glas is, wat wel eens voorkomt maar in een studentenhuis sterk af te raden. Gebruik dan hetzelfde dat je voor je ramen van je huis gebruikt, wel is het zo dat je dit vaker moet schoonmaken dan je ramen.

Kasten.

Dit zijn de makkelijkste meubels om uit te leggen. Je kijkt naar het materiaal en gebruikt hetzelfde schoonmaakmiddel als voor bovenstaande meubels. Helaas is het zo dat er in de kast vaak dingen staan, dit hoeft niet vaak maar een keer in de drie maanden is zeker aan te raden. Pak alles eruit. Stof het af en als het kan ook met een doekje en groene zeep. Dit is niet alleen hygiënisch maar je komt ook dingen tegen die je weg kan gooien of juist weer kan gebruiken. Wat erg handig is om te gebruiken zijn de producten op www.easy-out.nl, neem een kijkje en laat weten of je er iets aan hebt gehad. Succes, en geniet van je schone leefomgeving.