Tips voor het optimaal inzetten van je buitenbad!

0
829
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Je achtertuin is een heerlijke schuilplaats, waar veel mensen in vertoeven tijdens warme zomers. Ook tijdens de koudere dagen kan de tuin ingezet worden als ontspanningsplek. Zo kun je met een warm buitenbad heerlijk bijkomen van een stressvolle werkdag of genieten tijdens een weekend of vakantie. Met een paar eenvoudige trucs kun je nog optimaler genieten van een hottub in je tuin. Bij deze geven we je er in samenwerking met Storvattshop.com een paar!

Creëer een frisse, seizoensgebonden omgeving rond je hottub

Door het creëren van een frisse seizoensgebonden omgeving in de tuin en met name rond de hottub, zorg je er voordat je optimaal kan genieten. Je waant je als het ware in een andere omgeving dan je daadwerkelijk bent. Door de zelfde sfeer te creëren in de tuin als in een 5-sterren hotel, hoef je niet meer op vakantie naar een warm land. Zo kun je in de zomer palmplanten gebruiken om het tropische klimaat na te bootsen of kun je winterse accessoires gebruiken om een het relaxen tijdens een winterse skitrip in de eigen tuin te realiseren.

Bescherming tegen de zon

Om beschutting tegen de directe stralen van de zomerzon te regelen, is het verstandig om een spa-paraplu op te zetten. Door een dergelijke paraplu op te zetten wordt het relaxen in de hottub een stuk comfortabeler en kun je de hele dag genieten. Om de geschikte paraplu te vinden is het wenselijk om te overleggen met verschillende aanbieders, aangezien niet elke paraplu geschikt is voor alle soorten hottubs.

Hottub bedekking

Vergeet niet om de hottub goed te bedekken wanneer er geen gebruik van wordt gemaakt. Hiervoor kun je een aparte hoes of deksel gebruiken. Zorg er wel voor dat je de bedekking regelmatig controleert, aangezien deze kan slijten door de zon, sneeuw, wind of regen. Begin van de zomer is een goed moment om de conditie van de bedekking van de hottub te controleren. Wanneer de bedekking begint te verslechteren, zal het minder goed functioneren waardoor vuil makkelijker de hottub binnenkomt. Zorg er dus voor dat je naast de hottub zelf, ook de bedekking goed bijhoudt!

Deze tips helpen je om jouw buitenbad zo functioneel mogelijk in te zetten. Heb je nog meer tips of ideeën? Dan horen wij dat graag in een reactie!

Te warm? Zet één of meerdere parasols boven je zwembad!