Tips voor het kopen van de beste stofzuiger

0
339
beste stofzuiger
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Een nieuwe stofzuiger kopen? Dan kom je tijdens je zoektocht voor een veelzijdige en verrassende keuze te staan. Ze zijn er namelijk in alle soorten en maten met elk weer andere functionaliteiten. Gelukkig koop je met onze tips de beste stofzuiger.

Laten we eerst de soorten stofzuigers eens bekijken. Zodat je een goed beeld hebt van wat er zoal te koop is. Voor het maken van een goede keuze ontzettend belangrijk. 

De eerste stofzuiger die we onder de loep nemen is natuurlijk de traditionele stofzuiger. Welke verkrijgbaar zijn met of zonder stofzuigerzak. De traditionele stofzuiger is er met snoer en snoerloos. Wat zorgt voor de nodige gemak. Daarnaast zijn er kleinere stofzuigers te koop, denk aan een kruimeldief of de robotstofzuiger. Deze werken op accu en hebben veel minder vermogen dan de traditionele variant. Tot slot zijn de stofzuigers met een dweilfunctie een van de laatste ontwikkeling. Ontzettend handig maar er kleven ook veel nadelen aan. Benieuwd naar welke stofzuiger op dit moment de beste koop is? Bekijk dan de top 5 beste stofzuigers op BesteKoopwijzer.nl. Zo kun je gemakkelijk en snel de beste stofzuiger vinden.

Kies voor een stofzuiger met voldoende vermogen

In een huishouden met kinderen of huisdieren is een stofzuiger met te weinig zuigkracht niet bepaald handig. Het duurt niet alleen langer om het huis te stofzuigen, het wordt ook nog eens niet zo schoon als je voor ogen hebt. Kies bij voorkeur dus voor meer vermogen. Het vermogen van een stofzuiger wordt aangeduid in het aantal watt dat de stofzuiger heeft. Er mogen op dit moment geen stofzuigers worden verkocht die meer dan 900 watt verbruiken in het kader van verduurzaming. Dit is een besluit van de Europese Unie (bron). 

Naast het vermogen van een stofzuiger die de zuigkracht voor een groot deel bepaald zijn er ook verschillende opzetstukken en hulpmiddelen die van invloed zijn. Je kunt hierbij denken aan opzetstukken en nieuwe technieken die in stofzuigers gebruikt worden. Vooral merken als Dyson en AEG maken dankbaar gebruik van de nieuwste technieken. De beste stofzuigers van dit moment zijn dan ook vaak van deze bekende merken. Meestal zijn ze iets prijziger, maar het verschil in kwaliteit en gebruiksgemak is enorm.

Let op het geluidsniveau van een stofzuiger

Het geluidsniveau van een stofzuiger is niet voor iedereen even belangrijk. Maar als dit voor jou wel belangrijk is kun je letten op het aantal decibel van een stofzuiger. Er zijn fluisterstille stofzuigers te koop. Deze stofzuigers produceren een geluidsniveau tot 60 decibel. Om een vergelijk te hebben, normaal maakt een stofzuiger ongeveer rond de 70 decibel, best heel veel geluid dus. 

Maar dan hebben wij het enkel nog maar gehad over het geluid van de stofzuigermotor zelf. De te stofzuigen oppervlakte en hulpstukken hebben ook invloed op het geluid dat je met een stofzuiger produceert. 

Kies een stofzuiger aan de hand van je situatie

Er zijn veel verschillende soorten stofzuigers met ook nog eens bijzonder veel functionaliteit als een extra filter tegen allergie, meer vrijheid door een een betere wendbaarheid of minder gewicht zodat je de stofzuiger makkelijker kunt gebruiken. Het is goed om na te denken wat een stofzuiger moet hebben en welk gebruikersgemak je wenst. 

Heb je huisdieren? Kies dan een stofzuiger die geschikt is voor dierenharen. Een stofzuiger die geschikt is voor dierenharen bevat vaak eveneens een allergieën filter. Daarnaast kun je een stofzuiger ook op soort vloer selecteren. Omdat sommige stofzuigers nu eenmaal veel beter functioneren op harde vloeren, houten vloeren of juist tapijt dan andere. Het is goed om daar rekening mee te houden. Omdat stofzuigers die hierop afgestemd zijn vaak ook veel gemakkelijker en wendbaarder zijn op deze vloertypen.

Je hebt al heel veel informatie over stofzuigers gelezen. Dat maakt het kiezen natuurlijk al een stuk makkelijker. Daarom wil ik eindigen met als laatste tip dat je ook geld kunt besparen door goed te vergelijken op merk, functionaliteiten en het gemak. Maak zelf een vergelijk tussen de beste stofzuigers van dit moment en koop een stofzuiger die écht aan je verwachtingen voldoet.