De zolder is in veel woningen een heuse rommelruimte! Men komt nauwelijks in deze ruimte, waardoor je al snel de neiging zal hebben om de spullen hier maar neer te gooien. Na verloop van tijd wordt de zolder echter zeer onoverzichtelijk, waardoor het tijd is om deze op een efficiëntere wijze in te richten! In dit artikel geven we je handige tips voor het inrichten van je zolder. Zo kun je de beschikbare ruimte efficiënter gebruiken en voorkom je dat het hier opnieuw een zootje wordt! Daarbij is de zolderkamer goed te gebruiken als een knutsel- of speelkamer voor kinderen, als een extra slaapkamer voor logés, enzovoorts. Welke bestemming heeft de zolderkamer in je eigen woning?

Zorg voor voldoende kastruimte op de zolder

Een van de mogelijkheden om je zolderkamer goed te benutten, is het gebruik hiervan als opslagruimte. Plaats hier bijvoorbeeld je kerstpullen, de spullen voor de herfsttafel in huis, archieven, enzovoorts. Om deze spullen op een geordende wijze in de zolderkamer op te kunnen slaan, is het raadzaam om voor voldoende kastruimte te zorgen. Het gebruik van stellingkasten wordt hierbij aangeraden! De stellingkasten hebben een industriële look, waardoor ze goed passen bij bijvoorbeeld een houten vloer in de zolderkamer. Daarbij zijn deze kasten open, waardoor je spullen snel gevonden zal hebben.

Maak van je zolder een extra slaapkamer

Naast de mogelijkheid om van je zolder een rommelkamer te maken, kun je hier ook een extra slaapkamer creëren. In dit geval is het onder meer belangrijk om voor voldoende licht te zorgen. Plaats bijvoorbeeld een kiepraam in de wanden van de zolder! Deze ramen kun je netjes afdekken met een rolgordijn, die aansluit op de ramen. Zelfs wanneer deze geopend zijn! Daarbij kan het slim zijn om een tussenwandje te plaatsen tussen het open trapgat en de ruimte die je als slaapkamer in wilt richten. Dit biedt mensen meer privacy en maakt de extra slaapkamer tot een echte, losse ruimte!