De lente is alweer in aantocht en dan wordt het tijd om weer naar buiten te gaan. Je tuin is de ideale plek om rustig te kunnen genieten van de zon. Het is dan ook belangrijk dat je tuin lente en zomer ‘proof’ is. Wanneer het zonnetje schijnt eet je in je tuin, ga je barbecueën of ga je relaxen in de zon. Met de juiste inrichting van je kun je heerlijk genieten van je tuin tijdens een zonnige dag. Hierbij een aantal tips voor het optimaal inrichten van je tuin.

1. Bepaal waar je een terras wilt hebben

Een terras met zitmeubelen kan natuurlijk niet ontbreken in een tuin. Bepaal waar je het terras wilt hebben. Dit ligt er natuurlijk ook aan wat de ligging van je tuin is. Wil je de hele dag zon op je terras of maar een gedeelte van de dag? Houd hierbij ook rekening met het plaatsen van je planten. Wanneer je een terras vol in de zon plaatst, dan is het verstandig om hier ook een parasol of zonnescherm op te hangen voor wat schaduw tijdens de hete zomerdagen.

2. Kies een bestrating die bij je past

Kies het type bestrating wat bij je past. Heb je bijvoorbeeld kinderen, dan is gras ideaal. Houd je niet van tuinieren, dan kun je het beste kiezen voor grote tegels. Dit is erg gemakkelijk in onderhoud. Ook is het visueel aantrekkelijk, doordat je tuin hierdoor groter lijkt.

3. Kies het type tuinmeubel

In een tuin kan een tuinmeubel natuurlijk niet ontbreken. Wanneer je een grote tuin hebt, dan kun je kiezen voor een loungeset met tafel om aan te dineren en aparte ligstoelen om in te zonnen. Een goede zithoek of eethoek is een verlenging van je kamer. Tijdens zonnige dagen breng je hier dan ook meer tijd door dan in je woonkamer.

4. Fleur je tuin op

Fleur je tuin op met wat decoratie in de tuin en kleurrijke planten. Haal de gezelligheid van binnen naar buiten. Kleed je tuin aan met sfeervolle kaarsen, kussens en andere tierelantijnen. Kies een tuinkussen wat bij je tuinmeubels en interieur past. Bij tuinkussen.nl hebben ze een groot assortiment aan tuinkussens om je tuin mee op te fleuren. Ze hebben hier altijd een tuinkussen die in je tuinmeubel past, want je kunt hier alleen tuinkussens op maat bestellen.