Zeker in de zomer is er niets fijner, dan heerlijk genieten van je prachtige tuin! Onder het genot van een hapje en een drankje, de laatste zonnestralen van de dag opvangen. Hoe zorg je ervoor, dat je tuin een plek is om te kunnen ontspannen? Hoe zorg je dat de tuin voldoende speelruimte aan je kinderen biedt? Enzovoorts. In dit artikel geven we je verschillende tips voor het inrichten van je tuin. Het kan ook de moeite waard zijn om op de pagina’s van hoveniersbedrijven op sociale media te kijken. Hier delen zij vaak foto’s van de door hen ingerichte tuinen. Het geeft je inspiratie voor je eigen tuin!

Maak een plattegrond van de tuin

Allereerst is het raadzaam om een plattegrond van je tuin te maken. Vervolgens kun je de plattegrond invullen met verschillende elementen. Denk aan een speelplek voor je kinderen, zoals een zandbak of een mooi gazon. Ook een aantal plantenborders en wellicht een moestuin mogen niet in de tuin ontbreken! Met een moestuin geniet je iedere zomer van heerlijke, verse groenten. Ook een kleine appelboomgaard kan het overwegen waard zijn, als je hier voldoende ruimte voor hebt.

Kijk niet alleen naar de tuin bij de inrichting hiervan

Bij het indelen van je tuin is het niet alleen belangrijk om naar de tuin te kijken. Kijk ook naar je woning en de mogelijke aanpassingen hieraan! Heb je bijvoorbeeld al eens overwogen om glazen schuifdeuren te gebruiken? Zeker in combinatie met een veranda kan dit voor een prachtige uitstraling van je woning zorgen. De glazen schuifdeuren zorgen ervoor dat je tuin meer bij de woning betrokken wordt. Daarbij biedt de veranda je een plek om tijdens een zomers buitje te kunnen zitten. Door de zijkanten van de veranda afsluitbaar te maken, kun je hier ook in het voorjaar van de zon genieten.