Tips voor het inrichten van je interieur

0
631
Design en lifestyleDesign en lifestyle

We staan allemaal op een bepaald moment voor dezelfde uitdaging: “Hoe richt ik mijn huis het beste in?” De simpelste trucs vind je gewoon hier. Want het inrichten van een interieur volgt 3 basisprincipes. Je moet ten eerste het inrichten van het interieur als een vakman kennen. Het is een kunst maar ook een ambacht. Ten tweede is het belangrijk om inspiratie op te doen. Dat kun je doen via een interieur blog, maar inspiratie kan je in van alles vinden. Het laatste principe is die van kritiek, laat anderen kijken naar wat je doet en hun mening kan jouw design beter maken.

Principe 1

Je kunt een interieur ontwerpbureau inhuren en dan ben je klaar maar dat is te makkelijk praten. Het inrichten van het interieur is een mooie ambacht die de mensheid waarschijnlijk al sinds de steentijd beoefend. Zoals de grotman een paar vegen op de wand zet, schilder jij ook abstracte kunst om je kamer mooi te maken. Doe je research en ontdek hoe je een ruimte praktisch gebruikt, zodat het niet te druk wordt. Of welk kleurenpalet matchen bij jouw stijl. Ook is het belangrijk om te leren over texturen en licht. Al deze technische dingen gaan jou goed op weg helpen met het inrichten van jouw huis.

Principe 2

Er zijn miljoenen verschillende manieren om je huis in te richten, hieruit kiezen kan soms erg moeilijk zijn. Zorg dat je goede research doet in verschillende stijlen zodat je jouw persoonlijke stijl ontdekt. Deze is voor iedereen anders, dus wees ook niet bang om te experimenteren. Inspiratie is een wonderschoon iets. Je kunt het uit de kleinste dingen halen en het komt haast altijd onverwachts. Kijk bijvoorbeeld in de woningen van vrienden en familie en bedenk voor jezelf wat jij daar mooi of juist totaal niet leuk aan vindt. Ook is social media zoals Pinterest een goede manier om veel verschillende impressies te vinden te bewaren.

Principe 3

Wees niet bang om feedback te vragen aan de vrienden en familie die jou goed kennen. De meeste mensen die kritiek ontvangen stellen zich vaak te negatief op waardoor zij er vaak niks mee doen. Maar dat is juist zonde, want door goede feedback kan je jouw ideeën vaak juist verbeteren. Vooral als de feedback komt van mensen die jou door en door kennen. Zij weten soms beter wat jij mooi vindt dan jezelf en kunnen jou op nieuwe ideeën brengen.