Tips voor het inrichten van een mancave

0
170
Design en lifestyle

Welke man zou nou geen eigen mancave willen in zijn huis? Een mancave is een kamer of een ruimte in het huis waar mannen zich even kunnen terugtrekken. Het kan een hobby kamer zijn of een echte Amerikaanse mancave waar elke week een aantal mannen verzamelen om te gaan gamen, voetbal te kijken of gewoon om bij te kletsen. De mancave is zoals de naam al zegt alleen bedoelt voor mannen. De inrichting van de cave zal dan ook door mannen gedaan worden. Maar wat moet nou absoluut in een mancave staan? In deze blog geven we een aantal tips hierover.

Loungen en gamen

In een ideale mancave staat een grote loungebank of een aantal lounge stoelen waar je lekker languit kan liggen. Recht voor de loungebank staat een grote televisie waar een ps4 op aangesloten staat. Nog iets daarvoor staat een klein tafeltje waar snacks en drinken op gezet kan worden. Alles moet bijna binnen handbereik staan. Want in een mancave kom je om te relaxen en niks moet te veel inspanning kosten. Naast een ps4 kan er ook een mini gokkast staan gewoon voor de lol en andere arcade spelletjes zoals een flipperkast. Voor de diehard gamers onder ons is het leuk om een speciale game stoel neer te zetten en twee computer schermen.

Sport gaat voor!

Laten we nog even inhaken op het inrichten van de ideale mancave. En laten we zeggen dat de meeste mannen van sport houden. Een voetbalwedstrijd kijken in een mancave is zeker iets wat erbij hoort. En voetbal hoor je te kijken op een groot scherm zodat je een ideale beleving hebt van de wedstrijd. Plaats daarom een beamer en een scherm in de cave zodat de favoriete sportwedstrijden goed beleefd kunnen worden.

Bier voor elk kwartier

Om de mancave af te maken hoort er een grote of een mini koelkast te staan die gevuld is met BIER! Bier hoort bij gamen en bier hoort bij een voetbalwedstrijd. Als het mogelijk is plaatst de koelkast direct naast de bank zo kan je vanaf de bank een biertje uit de koelkast pakken.