Tips voor het creëren van een mannen interieur

0
79
tips mannen interieur
Design en lifestyle

Als mannen hebben we over het algemeen onze zaken prima op orde. Alleen soms gaat het op het gebied van interieur nog wel eens mis. Vaak kiezen we voor een lekker strak interieur, echter ontbreekt het daardoor nog wel eens aan sfeer. Daarom geven we in dit tips voor het creëren van het perfecte mannen interieur.

Tip 1. Ga voor industrieel

Een industriële look past perfect bij een mannelijk en stoer interieur. Hou jij van natuurlijke materialen met een robuuste uitstraling? Ga dan op zoek naar industriële meubels en decoratie om je woning in te richten. Vooral industriële meubels zorgen voor een stoere basis van je interieur, ideaal voor mannen!

Tip 2. Bartafel als eettafel

Vaak wordt er gekozen voor een rechthoekige eettafel, die tegen de muur wordt gezet met vier stoelen die eraan staan. Zo’n standaard eettafel is vooral praktisch, maar is alles behalve sfeervol. Als je een keer iets anders wilt, dan is een bartafels als eettafel wellicht een leuk idee. Kies bijvoorbeeld voor deze industriële bartafel van Industrieelinhuis.nl.

Tip 3. Vloerkleed

Een vloerkleed in huis straalt niet alleen meer warmte en sfeer uit, maar voelt ook nog heerlijk comfortabel aan de voeten. Tegenwoordig zien kiezen veel mensen voor een gevlochten vloerkleed of  een hoogpolig wollen tapijt.

Tip 4. Plant als eyecatcher

We snappen goed dat je wellicht niet zit te wachten om dagelijks met een gieter alle planten in je huis langs te gaan om ze water te geven. Zeker als je geen groene vingers hebt is dit het laatste waarop je zit te wachten. Toch is één grote groene plant in je woonkamer als eyecatcher wel ontzettend gaaf. Er zijn genoeg planten te vinden die niet wekelijks water nodig hebben, maar wel een beetje extra sfeer in huis brengen.

Tip 5. Sfeerverlichting

Licht heeft ontzettend veel invloed op de sfeer in huis, daarom is het belangrijk om bij het inrichten van je huis te denken aan de verlichting. Zorg voor lampen die je kunt dimmen en bekend staan als sfeerverlichting.