De verfijnde, moderne landelijke inrichting haalt inspiratie uit de natuur en maakt gebruik van rauwe onafgewerkte elementen zoals hout en steen. Misschien lijkt een landelijk wonen enigszins saai, maar als je het op een goede manier doet kan het heel veel sfeer geven. Lees in dit artikel ons interieuradvies en je hebt gegarandeerd succes.

Maak gebruik van organische materialen, kleuren en vormen. Door zoveel mogelijk gebruik te maken van natuurlijke materialen, zoals hout kun je makkelijk een landelijke sfeer creëren in je huis. Gebruik deze materialen in je meubilair zoals je eettafel, het frame van je bank of bed of je salontafel. Door gebruik te maken van deze materialen zal je een goede basis hebben voor de rest van je interieur.

Wat nog meer goed werkt is het gebruik van hand geverfde stoffen of prenten. Door veel handgemaakte items in je huis te halen breng je meer karakter in je huis. Deze items zijn natuurlijk een stuk specialer dan fabriekswerk.

Het basisidee van een landelijke inrichting is dat het gezellig is en comfortabel. Je kunt deze sfeer creëren door gebruik te maken van doorleefde materialen, zoals een stuk hout dat je z’n tweede leven geeft of andere verweerde materialen.

Hopelijk heb je nu een beter idee van hoe je een landelijke sfeer kunt bewerkstelligen in je huis. De basis is dus makkelijk: houd het natuurlijk en gezellig. Als je dit aanhoudt is het niet moeilijk om een landelijke sfeer te creëren. Veel plezier met het inrichten van je huis!