Net verhuisd? Of een nieuwe kamer nodig? Hierbij wat tips om de perfecte kamer te krijgen.

De kleur

Als eerste mag je je kamer verven. Maar waar moet je nou rekening mee houden? Je kan je kamer vormgeven met kleur. Je kan bijvoorbeeld bepaalde delen benadrukken en ruimte vormen. Als je de ruimte groter wilt laten lijken dan is het belangrijk dat de muren en plafond dezelfde kleur hebben. Bij voorkeur wel een lichte kleur. Daarnaast kan je je kamer ook hoger laten lijken. Dat kan je doen door het plafond te schilderen. Natuurlijk kan je je kamer ook vormgeven. Je kan een langwerpige kamer, vierkant laten lijken door de kortste muren donkerder te verven. Voor een brede kamer is het juist leuk om patronen te gebruiken. Ook is het van belang om naar aanleiding van de functie de kamer te kleuren. Omdat kleur een groot invloed op het gevoel heeft.

Als je uiteindelijk je kleur gekozen hebt is het tijd om te verven. Als eerste moet je er rekening mee houden dat je twee lagen moet hebben. Dat komt doordat de muur de eerste laag een soort van opzuigt. Dat verminder je door een primer aan te brengen. Daarnaast is het belangrijk om de goede verf kwast of roller te kiezen. Welke je moet gebruiken verschilt per muur.

Meubels

Als de kamer eenmaal geverfd is, is het tijd voor de meubels. Je hebt verschillende keuzes qua meubels halen. Je kan ze zelf maken, tweedehands kopen of nieuw kopen. Als je zelf meubels wilt maken is het belangrijk dat je genoeg inspiratie hebt en alle benodigdheden in huis hebt. Daarnaast is het belangrijk dat je van tevoren duidelijke bouwtekeningen maakt. Mochten de tekeningen niet lukken, dan is het belangrijk dat je eerst gaat oefenen op oud hout. Ook is het belangrijk dat je weet welk materiaal je moet gaan gebruiken en je weet waar je die kunt halen. Verder kan je je zelfgemaakte meubels ook nog gaan bekleden. 

Verder kan je de meubels ook tweedehands kopen. Voordat je een tweedehands meubel aanschaft is het van belang dat je kijkt in welke status het is. Daarnaast moet je de kleur vergeten omdat je hem altijd zelf nog kan opknappen en ook zelfs een andere functie kunt geven. Het is aan te raden om naar speciale vintage winkels te gaan daar kan je meestal wel onderhandelen voor de prijs. Wat het nadeel is van nieuwe meubels die je gewoon voor de dure prijs moet aanschaffen. 

Het bed

Natuurlijk moet je ook in je kamer gaan slapen. Daarom is het belangrijk om een goed bed aan te schaffen. Als eerste moet je jezelf oriënteren. Wil je liever een boxspring of een normaal bed. Je hebt zelfs bedden die je elektronisch kan verstellen. Oriënteer je daarom goed. Verder moet je nagaan welk matras je nu hebt zodat je de plus en minpunten kunt noteren. Ook kan je daarbij je wensen noteren. Daarna kan je het beste naar een specialist gaan. Voorbeeld van zo een specialist is De Been die hebben onder andere boxsprings in Etten-Leur. Ook is het belangrijk dat je de goede afmetingen hebt, zo weet je zeker dat je op het bed past. Met deze tips kom je een stuk verder met je kamer. Succes!.