Tips voor een goed werkende mobiele airco

0
369
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Wanneer je een mobiele airco aanschaft, is het heel belangrijk dat je de mobiele airco zo goed mogelijk haar werk laat doen. Iedereen wilt namelijk zo snel mogelijk van zijn/haar hitte af binnenshuis. Door de mobiele airco op de juiste manier te installeren, zorg je ervoor dat je de mobiele airco optimaal gebruikt. Een mobiele airco kopen is de eerste stap lees de onderstaande tips om de mobiele airco op de juiste manier te gebruiken.

Zet de mobiele airco op de juiste plek

Je zult een mobiele airco altijd in de buurt van een raam of deur moeten zetten om de warme lucht naar buiten te kunnen begeleiden. Gemiddeld is de afvoerslang van een mobiele airco z’n 150 centimeter lang. Een kantelraam of een schuifraam werkt het beste in combinatie met de slang. Een dakraam werkt het minst goed. Wanneer er openingen aan het raam blijven ondanks een afdichting heeft dit nog wel effect, alleen dan komt er warme lucht van buiten naar binnen. Dit kan ervoor zorgen dat de mobiele airco meer tijd nodig heeft om de ruimte te koelen. Let erop dat de mobiele airco z’n 35 centimeter van de muur geplaatst is. Zorg er ook voor dat u zo min mogelijk spullen op de mobiele airco legt. Dit kan ervoor zorgen dat de luchtcirculatie gaat verslechteren.

Het vermogen van de airco

Een gemiddelde Nederlandse slaapkamer en kleine woonkamer kan gekoeld worden door een mobiele airco 9000 BTU. Een mobiele airco met een vermogen van 9000 BTU wordt het meest verkocht in Nederland. Dit komt, omdat deze:

  • Gemakkelijk te verplaatsen is;
  • Niet teveel ruimte in beslag neemt;
  • Veel koelvermogen heeft voor een slaapkamer of kleine woonkamer;
  • Weinig geluid produceert (vaak 65DB of lager);
  • De aankoopprijs is stukken goedkoper dan een mobiele airco met 12.000 BTU.

Het onderhouden van de mobiele airco

Wanneer u een mobiele airco 9000 BTU heeft aangeschaft en heeft gebruikt, is het belangrijk dat u het juiste onderhoud verricht. De mobiele airco zal namelijk schoon gemaakt moeten worden. Dit zal ongeveer eens per 2 maand moeten gebeuren om de optimale koelcapaciteit te kunnen behouden. Wanneer u de airco na een lange warme zomer weer gaat opbergen zult u de volgende handelingen moeten verrichten:

  • De filters verwijderen uit de mobiele airco;
  • Zet deze in een bak met water;
  • Haal de filters uit de bak met water;
  • Laat de filters van de airco drogen;
  • Stop de filters van de mobiele airco weer terug in de mobiele airco.

Op deze manier zorg je ervoor dat jou mobiele airco zo lang mogelijk mee gaat!