Tips voor de juiste vloerkeuze

0
52
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Als je je vloer wilt vervangen, is het van belang dat je kijkt naar welke vloer je wilt hebben. Er zijn veel vloeren waar  uit kunt kiezen. Zo heb je stenen, houten, laminaat en pvc vloeren. Maar welke vloer is nou het beste voor jou en jouw huis? Die vraag wordt vaak gesteld. Het is namelijk moeilijk om een vloer te kiezen waar je nog een tijd overheen moet lopen. Vloeren zorgen voor een leuke look in huis. De kleur van de vloer kun je afstemmen op het huis. Hierdoor heb je alles dezelfde kleur.

Laminaat vloeren

Veel mensen kiezen voor een laminaat vloer. Laminaat vloeren zijn vaak betrouwbaar en kun je in elk huis leggen. Daarnaast kun je laminaat vloeren in elke kleur verkrijgen. Ook is de laminaatvloer natuurlijk waardoor het lijkt dat je een houten vloer hebt. Als je een laminaat vloer wilt leggen, is het wel de bedoeling dat hier geen water overheen valt. Als er wel water overheen valt, kan het voorkomen dat het laminaat gaat opzetten. Laminaat vloeren houden vaak de kou tegen die onder het huis vandaan komt, hierdoor hoef je geen vloerverwarming te leggen onder het laminaat.

Pvc vloer kopen

Van pvc vloeren zijn mensen over het algemeen geen fan van. Dit komt doordat de mensen denken dat het er goedkoop uit ziet. Gelukkig ziet een PVC vloer er helemaal niet goedkoop uit. Daarentegen het ziet er juist duurder uit dan een houten vloer. Een houten vloer kan al snel beschadigen wanneer er water overheen valt of wanneer er een stoel te hard overheen wordt geschoven. Deze krassen zul je dan ook blijven zien. Bij een pvc vloer heb je hier geen last van. De vloer is zo sterk dat het amper kapot kan gaan. Daarnaast heeft een pvc vloer een natuurlijke kleur waardoor het een echte houten vloer lijkt.