Tips voor het sneeuwvrij maken van je oprit

0
613
Design en lifestyle

De winter is weer begonnen en dat betekent dat de kans op sneeuw fors toeneemt. Dat kan erg mooie winterse taferelen opleveren, maar sneeuw kent ook zo zijn nadelen. Zeker als je auto niet binnen gezet kan worden en je ’s morgens vroeg naar je werk moet, zijn die problemen maar al te goed bekend. Je oprit kan namelijk vol komen te liggen met sneeuw. Als die sneeuw aan gaat koeken, kan het spiegelglad worden op de oprit, met mogelijk gevaarlijke situaties tot gevolg. Maar hoe maak je dan het beste je oprit sneeuwvrij?

Sneeuwschuiven

De beste oplossing is natuurlijk om de sneeuw elke morgen even weg te schuiven. Wanneer de sneeuw nog vers is, is de sneeuw doorgaans makkelijk weg te krijgen. Wacht er echter niet te lang mee. Als de sneeuw wat begint te ontdooien en de volgende nacht weer bevriest, heb je een ijslaag die lastig is weg te krijgen. Ook wanneer er een paar keer over de sneeuw is gelopen of gereden, kan de sneeuw erg vast komen te zitten. Probeer daarom direct ’s morgens al de sneeuw weg te krijgen.

Strooi zout

Na het sneeuwschuiven zul je vaak tot de ontdekking komen dat niet alle sneeuw gemakkelijk weg is te vegen. Bovendien kan het ook overdag flink sneeuwen, waardoor je soms niet meteen de sneeuw kunt verwijderen. Je kunt dan alsnog de meeste sneeuw proberen weg te vegen, en vervolgens zout op je oprit strooien. Hiervoor is speciaal strooizout beschikbaar, wat ook door de overheid gebruikt wordt om de wegen weer enigszins begaanbaar te maken. Let echter wel op dat het zout heel slecht is voor het milieu (maar ook voor je auto en voor de tuin), waardoor je het gebruik van zout het beste tot een minimum kunt beperken.

Strooi zand

Als alternatief voor zout, kun je overwegen om zand te strooien. Zand zal de sneeuw niet doen oplossen, maar is wel beter voor het milieu en zorgt ervoor dat je extra grip krijgt.