Tips voor een sfeervolle slaapkamer

0
819
Design en lifestyleDesign en lifestyle

De slaapkamer is de kamer in huis waar je wellicht de meeste tijd in doorbrengt. Daarom is het zaak dat de slaapkamer sfeervol is. In een sfeervolle kamer slaap je bewezen beter dan in een slaapkamer die geen sfeer ademt.

Houd de kamer netjes

De beste tip is toch altijd wel om de slaapkamer netjes te houden. Je kunt pas goed tot rust komen als de kamer waar je slaapt niet chaotisch en rommelig is. Rommel in de kamer zorgt voor rommel in je hoofd, ook al is dat vaak onbewust en heb je dat dus niet in de gaten.

Verf de kamer in rustige kleuren

Een slaapkamer voelt het prettigste aan als er rustige, fijne, ontspannende kleuren terug te vinden zijn. Zo zal je aanmerkelijk minder prettig slapen in een slaapkamer die felrood gekleurd is. Een slaapkamer met rustige blauwe, bruine of groene tinten schijnt veel beter te slapen dan een slaapkamer met onrustige kleuren.

Mocht verven geen optie zijn, dan kan het leuk staan als je een gekleurd vloerkleed aanbrengt.

Breng leven in de kamer

Het kan mooi staan om de kamer op te vrolijken met een kamerplant. Een kamerplant brengt zuurstof in de ruimte en is daardoor ook nog eens extra gezond. Je kunt best een forse plant in de slaapkamer plaatsen, als daar de ruimte voor is. Maar houd in de gaten dat de kamer niet te druk wordt. Een slaapkamer die werkelijk helemaal is volgebouwd, kun je beter niet ook nog eens van een plant voorzien. Het is dan meer aan te raden om de kamer wat leger in te richten zodat je beter tot rust kunt komen. Tot rust komen is immers de primaire taak van een slaapkamer. Een slaapkamer waar je niet goed tot rust kunt komen, is geen goede slaapkamer.