Tips om zelf een boomhut te bouwen

0
823
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Meestal gaat er dagen-, weken-, of zelfs maandenlang zeuren en smeken aan vooraf: kinderen die een intens verlangen naar een boomhut hebben. Herkenbaar? Misschien herinner je je het nog wel van toen je klein was en op precies dezelfde manier jouw ouders probeerde te overtuigen. Als jouw kind je benadert om een boomhut te bouwen zitten daar meteen een paar voordelen aan. Ten eerste biedt het je de mogelijkheid om samen met je zoon of dochter een leuke tijd door te brengen. Daarnaast kun je een oogje in het zeil houden door de boomhut in je achtertuin of dichtbij huis te bouwen.

Boomkeuze is succesbepalend

Het gehele boomhutproject valt of staat met de keuze van de boom. Kies voor een gezonde boom die volwassen is, maar niet te oud. Ideale boomsoorten zijn de eik, de spar en de esdoorn. Soms is het verstandig de boom eerst te laten inspecteren. Veiligheid voert bij een boomhut de boventoon en dus kun je niet voorzichtig genoeg zijn. Let er op dat de boom sterke en stevige takken heeft, met lange en diepe wortels. Wanneer er bovendien geen sporen van parasieten te vinden zijn, heb je de ideale boomhutboom gevonden.

Boomhutdesign

Na de boomkeuze maak je het beste eerst een gedetailleerd ontwerp. Let daarbij op de steunmethode en de gewenste toegang tot de boomhut. Op basis hiervan bepaal je de te gebruiken materialen. De veiligheid gaat nogmaals boven alles, dus vergeet niet om ook veiligheidsrelingen aan je boomhutontwerp toe te voegen.